Tällainen on Taysin uusi osasto, jonka piti purkaa Acutan valtavia ruuhkia – Nyt se on ääriään myöten täynnä, ja kymmeniä potilaita tulisi päivittäin

Jatkohoito-osasto on kuin perushoitoa tarjoava terveyskeskuksen vuodeosasto sairaalan sisällä. Potilaat ovat iäkkäitä, pääsääntöisesti yli 80-vuotiaita. He tulevat osastolle erikoissairaanhoidon jälkeen odottamaan kotiutusta tai jatkohoitopaikkaa. Vierailimme uudella osastolla.

Taysin jatkohoito-osaston käytävillä on hiljaista, sillä potilaat ovat huoneissaan. Osastonhoitaja Antti Sinisalon mukaan kaikki 15 vuodepaikkaa ovat täynnä ja lisäksi yksi potilas on joustopaikalla. Osastolla on neljä yhden hengen huonetta, mutta valtaosa potilashuoneista on kahden hengen huoneita.

Tampereen yliopistolliseen sairaalaan Taysiin perustettiin 9. tammikuuta jatkohoito-osasto helpottamaan sairaalan päivystyksen Acutan ruuhkia. Tarkoitukseen sopiva tila oli vapaana sairaalan 10. kerroksessa entisellä sisätautien vuodeosastolla, joka palveli tätä ennen koronaosastona.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos