Jari Kinnusen lakialoite penää kovempia rangaistuksia valepoliiseille: ”On tilanteita, joissa uhrin täytyy valita luottaako omaan pankkiinsa vai poliisiin”

Jari Kinnusen mukaan rikolliset soittavat vanhuksille aina illalla ja yleisemmin viikonloppuisin esiintyen poliiseina.

Turvallisuuden edistäminen alati muuttuvassa ympäristössä on erittäin tärkeää, sanoo kansanedustaja Jari Kinnunen.

19.1. 19:00

Nokialainen kokoomuksen kansanedustaja Jari Kinnunen on tehnyt lakialoitteen, jossa pyritään vaikuttamaan ennalta estävästi jatkuvasti yleistyneisiin virkavallan anastusrikoksiin. Lisäksi aloitteen tarkoitus on tiedotteen mukaan osoittaa yhteiskunnan paheksunta ja estää ihmisten luottamuksen rapautuminen oikeusvaltioon ja viranomaisiin.

Kinnunen on kansanedustajuutensa lisäksi virasta vapaalla oleva rikosylikomisario. Hänen mukaansa turvallisuuden edistäminen alati muuttuvassa ympäristössä on erittäin tärkeää.

Lakialoitteella pyritään vähentämään poliisina esiintymistä esimerkiksi tilanteissa, jossa kalastellaan pankkitunnuksia. Kinnusen mukaan tällä hetkellä rikoslaissa on virkavallan anastamisen rangaistusasteikoksi määritelty sakosta kuuteen kuukautta vankeutta. Kinnunen toteaa tiedotteessa, että tämä ei toimi minkäänlaisena pidäkkeenä rikollisille. Rangaistusta tulisi korottaa huomattavasti.

”On äärimmäisen tärkeää, että yhteiskunta korostaa näiden rikosten moitittavuutta, sillä nykyisellä rangaistuskäytännöllä ja rangaistus maksimeilla ei ole ollut mitään ennalta estävää vaikutusta mainittuja rikoksia tehtaileville. Samat henkilöt aloittavat viranomaisena esiintymisen ja organisoivat petossarjoja heti lyhyen tuomion suoritettuaan tai jopa vankilassa ollessaan.” Kinnunen sanoo tiedotteessa.

Kinnusen mukaan rikolliset soittavat vanhuksille aina illalla ja yleisemmin viikonloppuisin esiintyen poliiseina.

”He asettavat uhrin valintatilanteeseen, jossa uhrin täytyy valita luottaako omaan pankkiinsa ja suomalaiseen pankkijärjestelmään, vai luottaako poliisiin. Näin rikollinen luo uskottavan tuntuisen ja kiireellisen tilanteen ja saa ikäihmisen hätääntymään ja huolestumaan pankkitilinsä turvallisuudesta, sillä seurauksella, että aivan liian usein uhri tulee luottaneeksi poliisina esiintyvään henkilöön ja menettää sen vuoksi jopa kymmeniätuhansia euroja hyvin lyhyessä ajassa, tai hänen nimissään otetaan lukuisia pikalainoja hänen pankkitunnuksiaan käyttäen”, Kinnunen sanoo tiedotteessa.

Luitko jo nämä?

Mainos