Tuomiokapituli hyväksyi Nokian kirkkoherran virkaa hakeneet: Tässä he ovat

Tuomiokapituli toteaa, että johtamiskokemuksen osalta Saila Munukka on hakijoista ansioitunein. Haastattelujen perusteella Nokian seurakunnan edellyttämät erityiset tarpeet täyttyvät parhaiten Ville Järvisen ja Sanna Vuorelan kohdalla.

Nokian kirkkoherran virkaa ovat hakeneet Ville Järvinen, Rovaniemen seurakunnan aluekappalainen, Sanna Vuorela, Nokian seurakunnan seurakuntapastori ja Saila Munukka, Mänttä-Vilppulan seurakunnan kirkkoherra.

Nokian seurakunta tiedottaa, että Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli on kokouksessaan todennut kaikkien kolmen hakijan olevan kelpoisia Nokian seurakunnan kirkkoherran virkaan. Nokian seurakunnan kirkkoherran virkaan tuli määräaikaan mennessä kolme hakemusta.

Hakijat ovat Ville Järvinen, Rovaniemen seurakunnan aluekappalainen, Saila Munukka, Mänttä-Vilppulan seurakunnan kirkkoherra ja Sanna Vuorela, Nokian seurakunnan seurakuntapastori.

Sanna Vuorela.

Saila Munukka.

Ville Järvinen.

Tuomiokapitulin tulee antaa kirkkoherran viran hakijoista lausunto, jossa heitä arvioidaan heidän osoittamansa kyvyn ja taidon perusteella sekä ottaen huomioon seurakunnan tarpeet. Tuomiokapitulin lausunto on apuna seurakunnalle kirkkoherran valinnassa. Omassa päätöksenteossaan seurakunta ei ole sidottu lausunnon arvioihin.

Tuomiokapitulin lausunto perustuu hakemusasiakirjoihin ja niihin kirjallisiin vastauksiin, jotka hakijat ovat hakemukseensa liittäneet. Sen lisäksi viran hakijat on haastateltu strukturoidussa haastattelussa maanantaina 16. tammikuuta.

Tuomiokapituli toteaa lausunnossaan, että johtamiskokemuksen osalta Saila Munukka on hakijoista ansioitunein. Haastattelujen perusteella Nokian seurakunnan edellyttämät erityiset tarpeet täyttyvät parhaiten Ville Järvisen ja Sanna Vuorelan kohdalla.

Viran hakuprosessi siirtyy lausunnon jälkeen seurakunnalle

Tuomiokapitulin lausunnon jälkeen kirkkoherranvaalin toimittaminen siirtyy nyt seurakunnan tehtäväksi yhdessä vaalin valmistelijan, kirkkoherra ja lääninrovasti Olli-Pekka Silfverhuthin kanssa. Seuraavaksi seurakunnan valintatyöryhmä käy läpi hakemukset ja kutsuu haastateltaviksi valitut haastatteluun. Haastattelun jälkeen jatkoon päässeet lähetetään soveltuvuusarviointeihin.

Sunnuntaina 5. helmikuuta messun ja yhteisen ruokailun jälkeen on Nokian kirkossa vaalipaneeli, johon seurakuntalaiset voivat osallistua kuulijoina. Ruokailun aikana on mahdollisuus tavata hakijoita. Paneelin juontavat toimittaja Ulla Aurio ja nuorisovaltuuston entinen puheenjohtaja Markus Koski.

Kirkkoherranvaali suoritetaan Nokian kirkkovaltuuston kokouksessa 21. helmikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos