Nokian uusi nuorisovaltuusto on valittu, katso tuoreet valtuutetut jutusta

Nokian nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Vilho Tolonen.

Nokian kaupunki tiedottaa, että uusi nuorisovaltuusto on valittu. Entinen nuorisovaltuusto kokoontui 15. joulukuuta 2022 Nokian kaupungintalolle nuorisofoorumiin valitsemaan nuorisovaltuutetut ja nuorisovaltuuston johdon vuodelle 2023.

Nuorisofoorumissa puhetta johti nuorisovaltuuston väistyvä puheenjohtaja Markus Koski. Nokian nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Vilho Tolonen ja varapuheenjohtajaksi Elvi Olkinuora.

Nuorisovaltuuston jäsenten nimeämisen lisäksi nuorisofoorumissa käytiin läpi kulunutta kautta. Kaudella 2022 nuorisovaltuusto oli aktiivisesti mukana Nokian perhekeskusverkoston kehittämistyössä ja Lapsiystävällinen kunta -ohjelmassa. Nuorisovaltuusto otti kantaa lausunnoillaan kaupungin asioihin ja kehitti nokialaisten koulujen oppilaskuntien välistä yhteistyötä.

Lisäksi nuorisovaltuusto oli ajamassa Nokialle uutta nuorisotilaa yhteistyössä nuorisopalveluiden kanssa. Nykyisiin kirjasto- ja kulttuuritalo Virran nuorisotiloihin on liittynyt paljon ongelmia. Kaupunginvaltuusto päätti joulukuussa keskustan nuorisotilan siirtymisestä Pirkkalaistorille.

Katso alta Nokian nuorisovaltuuston kokoonpano vuonna 2023:

puheenjohtaja Vilho Tolonen

varapuheenjohtaja Elvi Olkinuora

1. sihteeri Ramona Kaapu

2. sihteeri Sanni Vierimaa

Laurana Huhtakangas

Joonas Äärilä

Anni Kettunen

Eetu Törmälä

Mikä?

Nuorisovaltuusto

Nuorisovaltuusto on nokialaisten 13–21-vuotiaiden nuorten vaikuttamistoimielin, jonka ensisijainen tehtävä on edustaa nokialaisia nuoria kaupungin päätöksenteossa.

Lisäksi nuorisovaltuusto on mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia.

Nuorisovaltuustolla on läsnäolo- ja puheoikeus useissa Nokian kaupungin päätöksentekotoimielimissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos