Nyt vaaditaan adressilla bussilinja 7:n säilyttämistä nykyisellään

Kaksi yhdistystä ja joukko asukkaita laativat adressin, jossa vaaditaan, että bussilinja 7 säilyy nykyisellään. Kyseistä linjaa käyttää myös osa nokialaisista.

Kuvassa bussilinja 7:n nykyinen päätepysäkki Tampereen Kalkussa. Pysäkki on aivan Nokian rajalla.

13.1. 7:00

Bussilinja 7:n säilyttämistä nykyisellään vaaditaan nyt adressilla. Kalkun vanhempainyhdistyksen, Kalkun omakotiyhdistyksen ja Kalkun asukkaiden alulle panema adressi on allekirjoitettavana verkossa.

Taustalla on Nyssen läntinen linjastosuunnitelma, jonka mukaan bussilinja 7:n nykyinen päätepysäkki Kalkussa Tampereen ja Nokian rajalla poistettaisiin. Päätepysäkki siirrettäisiin suunnitelman mukaan Tesomalle.

Lue lisää: Länsi-Tampereen joukko­liikenteen suunnitelma on valmis, katso tästä muutokset – Linjan 7 päätepysäkki siirtyisi asiakkaiden toiveiden vastaisesti Kalkusta Tesomalle

Kerroimme joulukuussa, että suunnitelma keräsi paljon palautetta jo luonnosvaiheessa. Eniten palautetta annettiin nimenomaan linjasta 7, jonka päätepysäkin moni palautteen antaja haluaisi säilyvän ennallaan.

Adressin vaatimusta perustellaan sillä, että suunniteltu muutos aiheuttaisi osalle kalkkulaisista ja Nokian puolella asuvista lähimmän bussipysäkin siirtymisen noin kilometrin päähän.

”Tämä matka on liian pitkä ikääntyneille, huonojalkaisille, lastenrattaiden, rollaattorin tai pyörätuolin käyttäjille. Lisäksi sääolot vaihtuvat, sillä voi olla lumipyryä, loskaa, kaatosadetta jne. Myöskään viimeisimmän suunnitelman mukainen bussilinja 71 ei kumoa linjan 7 muutoksen tuomaa heikennystä”, adressissa kirjoitetaan.

Suunnitelman mukaan Kalkun päätepysäkin ja Nokian Välimaan alueelle tarjotaan liikennöintiä linjalla 71 uudella reitillä Kalkuntieltä Tesomalle ja Nokialle. Vuoroväli olisi tällä uudella linjalla arkisin puoli tuntia ja viikonloppuisin tunnin.

Adressissa todetaan myös, että linjan 7 nykyinen päätepysäkki Kalkussa on Millog-yhtiön työntekijöiden lähipysäkki.

Luitko jo nämä?

Mainos