Veronalennus laski junalippujen hintoja neljän kuukauden ajaksi – Kertalippu Nokialta Tampereelle maksaa nyt lähijunassa 2,10 euroa

Veronalennus koskee VR:n tiedotteen mukaan myös kausi- ja sarjalippuja, joita voi hankkia alennetulla hinnalla vuodeksi eteenpäin.

Veronalennus laski junalippujen hintoja. Kuva Nokian juna-asemalta.

10.1. 17:00

Junaliput ovat huhtikuun loppuun asti tavallista halvempia veronalennuksen vuoksi. VR tiedottaa siirtäneensä henkilöliikenteen tilapäisen arvonlisäveron alennuksen suoraan hintoihin. Kaikki junaliput myydään verovapaasti 30. huhtikuuta asti.

Alennus tarkoittaa sitä, että Nokian ja Tampereen välinen kertalippu maksaa lähijunassa 2,10 euroa ja Intercity-junassa 2,70 euroa.

Veronalennus koskee VR:n tiedotteen mukaan myös kausi- ja sarjalippuja, joita voi hankkia alennetulla hinnalla vuodeksi eteenpäin. Alennus koskee myös lähes kaikkia lisäpalveluita.

Eduskunta hyväksyi henkilöliikenteen arvonlisäveron alentamisen 1.1.–30.4. helpottaakseen kuluttajien arkea hintojen noustessa. Arvonlisäveron alentaminen koskee junien lisäksi bussi-, lento-, vene- ja taksimatkoja.

VR kertoo täydentäneensä Lapin yöjunia lisävuoroilla hiihtolomasesongin ajaksi. VR:n mukaan talvilomakauden yöjunamatkojen kysyntä näyttää jo nyt vahvalta, ja erityisesti pidemmät reitit Kolariin ja Kemijärvelle ovat suosittuja.

Luitko jo nämä?

Mainos