Lunta saa kolata alkuviikosta joka päivä – lauhtuva sää tuo taivaalta ”vähän sitä sun tätä”

Säässä tapahtuu keskiviikkona käänne, jonka jälkeen lämpötila nousee plussan puolelle.

Keskiviikkoon mennessä ehtii sataa jopa parikymmentä senttiä lunta.

9.1. 8:47

Maanantaista alkaen sää alkaa lauhtua. Vielä maanantaina ja tiistaina mitataan Ilmatieteen laitoksen mukaan Pirkanmaalla pakkasasteita, mutta keskiviikosta eteenpäin lämpötila nousee plussan puolelle.

Päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen kertoo, että keskiviikkoon mennessä kerkeää sataa jopa parikymmentä senttiä lunta, joten joka päivälle on luvassa kolaushommia.

”Uusi lumi sulaa helpommin, kun se on sellaista höttöistä. Alkuviikon lumet sulanevat pois ja vanhatkin lumet tiivistyvät lisää”, hän kuvailee.

Jo viikon lopulla Pirkanmaalla on mitattu 20–30 sentin lumikerrosta, joten lunta on alueella runsain määrin. Tuovisen mukaan kova tuuli pöllyttää ja kinostaa lunta ja lämpötilakin voi tuntua hieman kylmemmältä ulkoillessa.

Keskiviikosta eteenpäin sää on muutamia asteita plussalla, eikä meteorologin mukaan selkeää muutosta kylmempään tai lämpimämpään ole näkyvissä.

”Keskiviikosta eteenpäin voi tulla vähän sitä sun tätä. Vesisateitakin on luvassa, ja ne voivat olla ajoittain räntää tai lumisempaa”, Tuovinen sanoo.

Luitko jo nämä?

Mainos