Pirkkalaistorilla sijaitseva kirpputori Siison tulee myyntiin – ”Jostain on pakko luopua”, sanoo yrittäjä, jolla on uusia suunnitelmia tulevaisuuteen

Kirppis Siisonin nykyiset yrittäjät lopettavat helmikuun loppuun mennessä. Päivi Koskinen kertoo, että hän suuntaa kohti uusia tuulia.

Päivi Koskinen on tullut tunnetuksi paitsi Siisonin yrittäjänä, myös kaupungin aktiivisena kehittäjänä ja yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajana. Koskinen kuvattiin kesällä, kun kysyimme paikallisilta yrityksiltä, mitä nokialaisia tuotteita heillä on myynnissä. Siison on paitsi kirpputori, myös lähituotemyymälä.

5.1. 15:39

Nokialla Pirkkalaistorilla sijaitseva Kirppis Siison tulee myyntiin. Siisonin yrittäjä Päivi Koskinen kertoo, että Siisonin tarina nykyisten yrittäjien käsissä päättyy helmikuun loppuun mennessä.

Koskinen omistaa Siisonin yhdessä kahden muun yrittäjän, Mikko Korhosen ja Kimmo Palosaaren kanssa.

”Kaikki aiomme jatkaa omilla poluillamme”, kertoo Koskinen. Hän sanoo, että päätöksen takana on halu lähteä kohti uusia haasteita.

”Aika ei riitä kaikkeen, mitä haluaisin tehdä. On niin paljon uusia kuvioita. Jostain on pakko luopua. Nyt kävi näin, että uudet jutut innostavat itseäni tällä hetkellä niin paljon, että haluan keskittää voimavaroja niihin.”

Koskinen ei vielä paljasta, millaisia suunnitelmia hänellä on tulevaisuuden varalle. Hän kuitenkin kertoo, että uutta liiketoimintaa on luvassa.

”Pysyn Nokialla, yrittäjänä ja yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajana”, sanoo Koskinen, joka on Nokian yrittäjät ry:n puheenjohtaja.

Siison perustettiin vuonna 2018. Koskinen kertoo, että vuodet ovat menneet vauhdilla. Hän on kehittänyt paitsi yrityksen toimintaa, osallistunut myös aktiivisesti muun muassa Pirkkalaistorin elävöittämiseen.

Hyvä yritys uudelle innokkaalle

Siisonin liiketoiminta on nyt siis myynnissä. Koskinen kertoo, että kyselyitä on jo jonkin verran tullut.

”Toivon kovasti, että jatkaja löytyisi. Olisi lahja universumilta, että Siison saisi jatkoa. Iso porukka on tehnyt tämän eteen pitkään töitä.”

Koskinen sanoo, että Siison on vuosien varrella saanut hyvän ja suositun aseman Nokialla. Hän toteaa, että myös ala on trendikäs. Vastuullisuus ja second hand -tuotteet kiinnostavat kuluttajia.

”Tavaraa olisi tulossa myyntiin ovista ja ikkunoista. Meillä myyntiä on rajoittanut se, kuinka paljon olemme ehtineet hinnoitella.”

Koskinen kiittelee myös Siisonin sijaintia ja yhteistyömahdollisuuksia.

”Sijainti torin vieressä on kultakimpale. Torillakin pystyy järjestämään tapahtumia ja keksimään vaikka mitä. Hyvät verkostot ja kumppanit löytyy. Tämä olisi aika valmis paketti. Vain taivas on rajana sille, mihin suuntaan tätä haluaa lähteä kehittämään.”

Siisonilla myydään paitsi käytettyjä tavaroita, myös muun muassa lähiruokaa ja Nokia-tuotteita. Koskisen mukaan esimerkiksi viikoittain tulee kyselyitä, voisiko Siisonin yhteyteen perustaa kahvilan.

Siison sijaitsee Pirkkalaistorin laidalla. Kirpputoritavaroiden lisäksi siellä myydään muun muassa lähiruokaa.

Moni toivoo jatkoa

Koskinen kertoo saaneensa paljon kannustavia ja kiittäviä kommentteja sen jälkeen, kun keskiviikkona kertoi Siisonin tulevan myyntiin. Hän kertoi asiasta muun muassa Siisonin Facebook-sivulla.

Hän tunnustaa, että asian julkituominen jännitti kovasti. Siison ja Koskinen yrityksen keulakuvana ovat olleet näkyvästi esillä, minkä vuoksi Koskinen pelkäsi hiukan, millaista palautetta ilmoitukseen tulee.

”Pelkäsin suotta. Yhtään ei tullut negatiivisia tai ilkeämielisiä kommentteja. Moni sanoi, että kunpa saataisiin joku jatkamaan. Siitä tuli hyvä mieli, että ehkä olemme tehneet asioita oikein, kun ihmisillä on fiilis, että meitä jäädään kaipaamaan. Toivottavasti Siisonia ei kuitenkaan tarvitse jäädä kaipaamaan.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos