Teuto-grillin loppu lähestyy: Lautakunta määräsi luvattoman kioskin purettavaksi

Teuto-grillille on aikoinaan myönnetty väliaikainen rakennuslupa, joka päättyi jo vuonna 1990, mutta toimintaa rakennuksessa oli pitkään tämänkin jälkeen.

4.1. 8:58

Nokian rakennus- ja ympäristölautakunta käsitteli viime kokouksessaan 14. joulukuuta jälleen kerran Teuto-grillin kohtaloa. Perinteikäs grillirakennus sijaitsee Nokian rautatieaseman vieressä, jossa se on ollut ilman rakennuslupaa vuodesta 1990. Grilli ei ole ollut toiminnassa useaan vuoteen.

Kaupunki on lähettänyt kioskin omistajalle jo vuosien ajan huomautuksia ja kehotuksia rakennuksen poistamiseksi katukuvasta

Yhtenä keinona kaupunki on kokeillut uhkasakkomenettelyä. Se ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta.

Viime toukokuussa rakennus- ja ympäristölautakunta päätti asettaa kiinteistön omistajalle teettämisuhan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että omistaja on velvoitettu purkamaan rakennus sillä uhalla, että tekemättä jätetty työ tehdään laiminlyöjän kustannuksella.

Lain mukaan asianosaiselle on varattava tilaisuus selityksen antamiseen ennen teettämisuhan asettamista ja täytäntöön panemista. Omistaja ei kuitenkaan toimittanut selitystä määräaikaan mennessä. Selityksen antamatta jättäminen ei estä asian käsittelyn jatkamista.

Nyt rakennus- ja ympäristölautakunta määräsi luvattoman kioskirakennuksen purettavaksi. Lisäksi lautakunta määräsi johtavan rakennustarkastajan Petri Mäen hoitamaan poistamisen toimeenpanon käytännössä.

Purkukustannukset maksetaan etukäteen kaupungin varoista ja peritään rakennuksen omistajalta.

Lautakunnan tekemästä päätöksestä on valitusaika meneillään, eli päätös ei ole vielä saanut lainvoimaa.

Luitko jo nämä?

Mainos