Lukija ihmettelee, miksi Rounionkadulla on edelleen kuoppia – Koko katua ei ehditty asvaltoida vuodenvaihteeseen mennessä

Rounionkadun viimeistely- ja asvaltointityöt jatkuvat keväällä. Remontti on muuten valmis.

Rounionkadun remontti on muutoin valmis, mutta katua ei ehditty viime vuonna asvaltoida kokonaan. Asvaltointityötä jatketaan keväällä. Katu on paikoin hyvin kuoppainen. Tiellä on työmaaosuuksilla nopeusrajoitus 30 kilometriä tunnissa.

2.1. 15:03

Lukija otti yhteyttä Nokian Uutisiin ja ihmetteli, miksi Rounionkadun remontti ei ole vieläkään valmis. Aiemmin marraskuussa uutisoimme, että pitkään kestänyt remontti valmistuu vuodenvaihteeseen mennessä.

Lukija totesi, että eritoteen Myllärinkadun ja Rounionkadun risteys on todella kuoppainen. Tiellä on paikka paikoin syviäkin kuoppia.

Lue lisää: Uusi aikataulu: Rounionkadun remontti valmistuu vuoden loppuun mennessä – Nämä syyt viivästykseen tiedetään

Nokian kaupungin infrapalveluiden johtaja Jussi Pesonen kertoo, että remontti on valmis lukuun ottamatta pätkiä, joihin ei ehditty viime vuoden puolella vetää asvalttia.

”Tilanne on juuri se, mitä marraskuussa tiedotettiin, eli käytännössä työt ovat muuten valmiita, mutta asvalttia tehtiin se, mitä töiden puolesta pystyttiin tekemään.”

Loput asvalttitöistä jäävät tulevalle keväälle. Pesosen mukaan tavoitteena oli saada Rounionkatu kauttaaltaan asvaltoitua, mutta talvi tuli vastaan. Asvalttia ei esimerkiksi ehditty laittaa Myllärinkaudn ja Rounionkadun risteykseen.

”Myllärinkadun risteys tuli sähkötöiden takia viimeisenä valmiiksi, ja siihen ei keretty asvalttia saada.”

Rounionkadun asvaltoimattomilla osuuksilla on paljon kuoppia. Kuva on Myllärinkadun ja Rounionkadun risteyksestä, Myllärinkatu on vasemmalla.

Pesonen kertoo, että Rounionkatu on vielä urakka-aluetta eli urakoitsijalla on kunnossapitovastuu. Työmaa luovutetaan kaupungille myöhemmin keväällä, kun viimeistelytyöt on tehty.

Loput asvaltoinnista tehdään, kun maan ja ilman lämpötila sen sallivat. Pesosen arvion mukaan asvaltointityö voidaan aloittaa mahdollisesti maalis-huhtikuussa.

”Kun routa on sulanut suurimmalta osin, päästään asvalttia tekemään.”

Pesonen sanoo, että mahdollisista puutteista voi ilmoittaa Infra Kirille, jolla on vielä vastuu kunnossapidosta.

”Toki myös kaupungin kunnossapidon puhelimen kautta tieto menee perille.”

Kaupungin katujen kunnossapidon palvelunumero 03 5652 0333. Numeroon voi tehdä katu-, liikunta- ja viheralueisiin liittyvät vikailmoitukset.

mistä kyse

Rounionkadun remontti

Nokian kaupunki, Nokian Vesi Oy ja Elenia Verkko Oyj saneeraavat Rounionkatua keskustan pohjoispuolella noin 900 metrin osuudella.

Suurin osa remontista tehtiin vuoden 2022 aikana.

Pinsiöntien ja Halimaankadun väliselle osuudelle uusittiin kunnallistekniikkaa.

Samassa yhteydessä Elenia rakennutti säävarmaa sähköverkkoa katualueelle.

Pääurakoitsijana on Infra Kiri Oy.

Luitko jo nämä?

Mainos