Ajokeli on tänään sateiden takia huono – Pirkanmaalla sattunut jo useita liikenne­onnettomuuksia: autoja suistunut tieltä ja peltikolari

Teiden pinnat ovat perjantaina sohjoisia ja liukkaita. Lisäksi jalkakäytävillä jäiden päälle on kertynyt vettä.

Sohjoiset ja liukkaat tiet tekevät perjantaina ajokelistä huonon Pirkanmaalla.

30.12.2022 10:45

Pirkanmaalla on sattunut perjantaiyön ja -aamun aikana useita liikenneonnettomuuksia.

Heti puolenyön jälkeen henkilöauto ajautui ulos tieltä ja päätyi kylki edellä puuhun Sotilaankadulla Tampereella. Kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa lievästi ja pääsi itse ulos autosta.

Aamulla kello 7.18 Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen liikenneonnettomuudesta Tampereelle valtatie 3:lle. Henkilöauto oli kiihdyttänyt Jyväskylästä Helsinkiin päin menevällä rampilla ja ajautunut ulos tieltä ojaan. Henkilövahinkoja ei sattunut onnettomuudessa. Liikenne pääsi kulkemaan onnettomuuspaikan ohi. Pelastuslaitos ja poliisi olivat paikalla ohjaamassa liikennettä.

Kello 7.20 sattui Kangasalla peltikolari, jossa oli osallisena kaksi henkilöautoa. Toinen autoista oli ajautunut ojaan ja toinen oli jäänyt tielle. Onnettomuus sattui Kangasalantiellä noin 500 metriä Prismalta Lahden suuntaan. Pelastuslaitoksen mukaan tilanne oli nopeasti ohi, ja ajoneuvot pääsivät jatkamaan matkaa. Pelastuslaitoksen yksiköt kävivät paikalla, mutta eivät jääneet kohteeseen.

Ajokeli paikoin huono

Ajokeli on perjantaina Pirkanmaalla huono räntä- ja lumisateiden vuoksi. Teiden pinnat voivat olla sohjoisia sekä liukkaita, varoittaa Fintraffic Tieliikennekeskus Tampere.

Myös Ilmatieteen laitos varoittaa, että ajokeli on perjantaina huono. Lisäksi Ilmatieteen laitos varoittaa, että jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päälle on kertynyt plussakeleillä vettä. Varoitukset ovat voimassa perjantaiyöhön kello 23 asti.

Huonosta ajokelistä varoitetaan myös maan itäosissa, Keski-Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla, Kemissä, Torniossa, Ylitorniossa ja Simossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos