Myllyhaan S-marketin Rinki-ekopisteen avaaminen viivästyy remontin vuoksi – Pian pisteellä voi kierrättää myös vaatteita ja paperia

Nokialla S-market Myllyhaan yhteydessä sijainnut Rinki-ekopiste aukeaa jälleen remontin valmistuttua.

Myllyhaan S-marketin ekopiste on ollut suljettuna toukokuusta lähtien kaupan remontin vuoksi.

29.12.2022 13:46

Suomen Pakkauskierrätys RINKI oy kertoo tiedotteessa, että Nokian S-market Myllyhaan yhteydessä Pinsiöntiellä sijaitseva Rinki-ekopiste avataan lajittelijoiden käyttöön, kunhan remontti saadaan valmiiksi. Ekopiste on ollut suljettuna toukokuusta lähtien kaupan remontin vuoksi. Aluksi tarkoitus oli avata ekopiste jo tammikuun ensimmäisellä viikolla, mutta remonttitöiden viivästyminen on siirtänyt myös ekopisteen avaamista. Suomen Pakkauskierrätys Rinki oy pahoittelee tilannetta ja siitä aiheutuvaa haittaa.

Rinki-ekopisteellä kerätään muovi-, kartonki-, lasi- ja metallipakkauksia sekä kodin pienmetallia. Lisäksi tiedotteessa kerrotaan, että Ringin kumppanit alkavat keräämään pisteellä paperia ja vaatteita hieman myöhemmin.

Kotitaloudet voivat tuoda ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä.

Rinki huomauttaa tiedotteessa, että vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset (esimerkiksi öljykanisterit) eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Samoin muut kuin pakkausjätteet, kuten huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan.

Säästä tilaa ja litistä pakkaukset

Rinki muistuttaa tiedotteessa, että pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä. Silloin myös keräyssäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti.

Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat säiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla, eikä kuljeteta ”ilmaa”. Ringin mukaan tällöin myös kuljetuksia tarvitaan harvemmin, mikä on ympäristölle hyvä asia.

Anna palautetta

Paikallisten asukkaiden palaute pisteiden toiminnasta on tärkeää Ringille, jotta pisteet pysyvät siisteinä. Rinki pyytää tiedotteessa ilmoittamaan heti, jos pakkausjätteen keräyssäiliö on täynnä. Jätteiden jättäminen maahan on kiellettyä, sillä muut pisteellä kävijät seuraavat esimerkkiä ja alue roskaantuu nopeasti.

Mikä?

Suomen Pakkauskierrätys RINKI oy

Voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Tuottaa yrityksille tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Yli 4 600 pakkausten tuottajavastuullista yritystä hoitaa velvoitteensa kuulumalla Rinkiin.

Tarjoaa kuluttajille valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston, jonne kuluttajat voivat tuoda maksutta käytetyt pakkauksensa kierrätettäviksi. Yli 1 850 ekopisteessä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia ja yli 700 ekopisteessä kerätään lisäksi muovipakkauksia.

Edit. 4.1.2023 kello 8.55. Toisin kuin Rinki aikaisemmin tiedotti, ekopistettä ei saadakaan aukeamaan vielä tammikuun ensimmäisellä viikolla. Juttua sekä otsikkoa päivitetty tältä osin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos