Ajokeli on kehno iltaan asti: huonon ajokelin varoitus annettu Pirkanmaalle

Pirkanmaalle on annettu huonon ajokelin varoitus kello 20 saakka.

Lumiseen keliin saa varautua tänään Pirkanmaalla iltaan saakka. Ajokeli on huono lumi- ja räntäsateen sekä sään lauhtumisen vuoksi.

Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä koko eteläisessä Suomessa aina Pohjanmaan ja Pohjois-Karjalan korkeudelle asti. Varoitus on voimassa iltakahdeksaan asti.

Ajokeli on huono myös Pirkanmaalla. Ilmatieteen laitos varoittaa kohonneesta onnettomuusriskistä lumi- ja räntäsateen sekä sään lauhtumisen vuoksi. Myös Pirkanmaan pelastuslaitokselta kerrotaan tiistaiaamuna, että keli on huono ja muuttuu päivän edetessä huonommaksi, joten malttia tarvitaan liikenteeseen.

Pirkanmaan pelastuslaitoksella aamu on kuitenkin ollut tavallinen, eikä teiden liukkaus ole suuresti vaikuttanut liikenteeseen. Kello 11.30 aikaan Valkeakoskella henkilöauto ajoi ulos tieltä, ja vain viisi minuuttia myöhemmin Lempäälässä sattui kahden peräänajo, jossa oli osallisena kaksi henkilöautoa.

Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa erittäin huono keli

Erittäin huonossa kelissä ajellaan iltapäivään saakka Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa, kertovat Ilmatieteen laitos ja tieliikennekeskus.

Myös Turun suunnalla keli on huono. Varoituksen on antanut myös Fintrafficin Turun tieliikennekeskus, joka kertoo pöllyävän lumen heikentävän näkyvyyttä Etelä-Suomessa.

Liikenteessä on syytä varautua kehnoon ajokeliin myös myöhemmin tällä viikolla lumi-, räntä- ja vesisateiden vuoksi, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos