Nokialla voi jälleen hakea apurahaa – Jaossa on 20 000 euroa lukutaitoa ja kirjoittamista edistäviin hankkeisiin

Alfred Kordelinin Nokian rahastosta jaetaan apurahoja lasten ja nuorten kirjoittamista, lukemista ja lukutaitoa edistäviin kulttuurihankkeisiin.

14.12.2022 5:30

Alfred Kordelinin säätiön Nokian rahaston apurahaa on jälleen jaossa, tiedottaa Nokian kaupunki. Hakuaikaa on tammikuu. Hakea voi sähköisesti säätiön verkkosivulla.

Haettavissa on noin 20 000 euroa, joka jaetaan lasten ja nuorten kirjoittamista, lukemista ja lukutaitoa edistäviin hankkeisiin sekä muihin Nokiaan kohdistuviin kulttuurihankkeisiin.

Apurahoja ja palkintoja myönnetään ansioituneille tekijöille, erityisesti nuorille, tulevaisuuden taiteen ja kulttuurin tekijöille. Apurahaa voivat hakea yksityishenkilöt, työryhmät ja yhteisöt.

Viime vuonnakin sama summa

Vuonna 2017 perustetun Alfred Kordelinin Nokian kaupunkirahaston tarkoituksena on edistää Nokian taide- ja kulttuurielämää ja vahvistaa paikallista kulttuuri-identiteettiä. Rahaston varoilla tuetaan Nokialla toteutettavia taide- ja kulttuurihankkeita, Nokiaan paikkakuntana liittyvää tieteellistä tutkimusta, kulttuurikohteisiin liittyvien selvitysten laatimista ja kulttuurikohteiden kunnostamista sekä julkisen kaupunkitilan merkittävien taidehankintojen rahoittamista.

Viime vuoden hakukierroksella apurahoja jaettiin noin 20 000 euroa. Osa summasta jaettiin nuorille kulttuurin ja taiteen tekijöille nuorten Minun Nokiani -valokuvauskilpailun palkintoina.

Tukea saivat myös Kulttuuriyhdistys Ossi Somma ry Ossi Somman veistospuisto tunnetuksi -hankkeeseen, Sami Varvio nuorten musikaalin sävellys-, sovitus- ja kirjoitustyöhön sekä Nokialive -työryhmä uuden yhteisöllisen, osallistavan ja matalan kynnyksen kaupunkimedian perustamiseen.

Lisäksi rahasto palkitsi Puhallinyhtye Oktaavin pitkäaikaisesta ilon tuottamisesta ja laadukkaista musiikkielämyksistä nokialaisille 3 000 euron arvoisella palkinnolla.

Luitko jo nämä?

Mainos