Lauri Huttusen tilalle Nokian kaupunginvaltuustoon nousee Joona Lehtinen, 36

Perheelliselle, koko ikänsä urheilua harrastaneelle miehelle lasten harrastusmahdollisuudet ja hyvinvointi ovat tärkeitä asioita.

Joona Lehtinen (ps) nousi kaupunginvaltuustoon Lauri Huttusen tilalle. Lehtinen puhui kaupunginvaltuuston kokouksessa 12. joulukuuta.

13.12.2022 10:55

Nokian tuoreeksi kaupunginvaltuutetuksi on valittu taksialan yrittäjä Joona Lehtinen, 36, sen jälkeen, kun valtuutettu Lauri Huttunen muutti Hämeenkyrön puolelle.

Lue lisää: Latela-tähti Lauri Huttunen muutti vahingossa pois Nokialta – Jättää kesken ensimmäisen kautensa kaupunginvaltuustossa

Lehtinen on ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista jo pitkään, mutta politiikkaan lähteminen ei ollut ikinä hänen suunnitelmissaan.

”Lähdin ehdokkaaksi, kun Salinin Matti pyysi minua mukaan perussuomalaisten listoille kuntavaaleihin 2021. Päätin suostua, sillä uskoin voivani auttaa puoluetta keräämällä lisää ääniä”, Lehtinen muistelee.

Yli 90 ääntä oli Lehtiselle iso yllätys. Hän päätyi perussuomalaisten listalla ensimmäiselle varasijalle. Nyt tuoreena valtuutettuna ja vapaa-aikalautakunnan varapuheenjohtajana hän sanoo ottavansa luottamustehtävät vastaan innolla mutta nöyrin mielin.

”Opeteltavaa riittää varmasti paljon.”

Urheilu lähellä sydäntä

Tuore kaupunginvaltuutettu Joona Lehtinen on valtuustoryhmänsä mielestä ”mies paikallaan”: positiivinen, hauska ja fiksu kaveri, jonka kanssa on mutkatonta tehdä yhteistyötä. Perheelliselle, koko ikänsä urheilua harrastaneelle miehelle lasten harrastusmahdollisuudet ja hyvinvointi ovat tärkeitä asioita.

”Korona-rajoitukset jättivät jo jälkensä lasten harrastustoimintaan. Nyt inflaation rajun kasvun ja ostovoiman heikkenemisen myötä tilanne heikkenee entisestään.”

Lehtinen pitää tärkeänä sitä, että lapsiperheitä tuetaan harrastuskustannusten noustessa, jotta kukaan ei joutuisi lopettamaan harrastustaan rahapulan vuoksi. Tästä Lehtinen on jo päässyt keskustelemaan nokialaisten urheiluseurojen kanssa Nokian liikuntaseuraparlamentissa. Hyviä ideoita on ollut esillä asian helpottamiseksi.

”Huoli kustannusten noususta on yhteisesti jaettu nokialaisissa urheiluseuroissa. Suora tuki seuroille ei välttämättä kuitenkaan ole tehokkain ratkaisu, vaan tukea pitäisi pystyä ohjaamaan vähävaraisille lapsiperheille harrastuskustannusten pienentämiseksi.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos