Myös jätemaksut kallistuvat ensi vuoden alussa

Peräkärryllisen puutarhajätettä voi viedä kaatopaikalle edelleen maksutta.

Muovipakkausten keräysastioiden tyhjennyshinnat nousevat 5–7 prosenttia ja kartonkipakkausjätteen tyhjennyshinnat 3–13 prosenttia astian koosta riippuen.

8.12.2022 14:45

Energian ja polttoaineiden hintojen kallistuminen vaikuttaa myös jätemaksuihin. Alueellinen jätehuoltolautakunta päätti keskiviikkona ensi vuoden jätetaksoista. Pääsääntöisesti jäteastioiden tyhjennyshinnat nousevat koko Pirkanmaan jätehuollon alueella, joitain yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta.

Nokialla esimerkiksi pyörällisten 140–660 litran sekajäteastioiden tyhjennyshinnat nousevat 0,32–0,68 euroa tyhjennyskerralta. Pyörällisten biojäteastioiden hinnankorotukset ovat Nokialla hieman pienemmät kuin sekajäteastioissa.

”Pääasiallinen syy hintojen nousuun on vallitsevasta maailmantilanteesta johtuva liikennepolttoaineiden ja energian hintakehitys”, jätehuoltosuunnittelija Jani Suoniemi kertoo.

Myös pakkausjätteiden tyhjennyshinnat nousevat koko toimialueella. Muovipakkausten keräysastioiden tyhjennyshinnat nousevat 5–7 prosenttia ja kartonkipakkausjätteen tyhjennyshinnat 3–13 prosenttia astian koosta riippuen.

Korotusta tulee myös aluejätepisteiden vuosimaksuun. Ensi vuoden alusta vakituisen asuinkiinteistön tai huoneiston vuosimaksu on 126,47 euroa, yksin asuvan 86,64 euroa ja vapaa-ajan asunnon 70,54 euroa. Korotusta on 8 prosenttia.

Peräkärryllinen puutarhajätettä edelleen maksutta

Alueellinen jätehuoltolautakunta päätti pitää pientuojien maatuvan puutarhajätteen vastaanoton edelleen maksuttomana, vaikka jätetaksaesityksessä esitettiin vastaanottomaksuksi 5 euroa enintään 2 kuution kuormille.

Luitko jo nämä?

Mainos