Nokialla kesäasuntojen kohtalo halutaan siirtää lautakunnalta viranhaltijan vastuulle – ”Ei ole hyvän tavan mukaista”, kommentoi lautakunnan puheenjohtaja suunnitelmaa

Nokian kaupunginhallitus esittää, että kiistellyistä poikkeamisluvista päättäisi jatkossa maankäyttöjohtaja eikä kaupunkikehityslautakunta. Lautakunnan puheenjohtajan mielestä taustalla kaihertaa eriävä näkemys, joka johti valituksiin hallinto-oikeudessa.

Kaupunkikehityslautakunta päättää nykyisellään poikkeamisluvista, joilla esimerkiksi kesäasunnon voi muuttaa vakituiseksi. Lautakunnan puheenjohtaja Kimmo Alakoski pitää erikoisena, että hallintosääntöä muutettaisiin poikkeamislupien osalta.

29.11.2022 5:30 | Päivitetty 29.11.2022 13:05

Nokian kaupunkikehityslautakunta ei tulevaisuudessa enää välttämättä anna poikkeamislupia siihen, että kesäasunnosta tehtäisiin vakituinen asunto. Näin käy, jos tämän hetken suunnitelmat menevät läpi.

Nokian kaupunginhallitus päätti hiljattain esittää valtuustolle, että poikkeamisluvat ja suunnittelutarveratkaisut tekisi jatkossa maankäyttöjohtaja. Nykyisin kyseisistä luvista päättää kaupunkikehityslautakunta.

Luitko jo nämä?

Mainos