Näin sähkökatkot vaikuttaisivat Nokialla – kaupunki avasi uuden verkkosivun, jolle tuoreet tiedot päivittyvät

Sähkökatkot eivät peru esimerkiksi päivähoitoa, vaan varhaiskasvatusta järjestetään kaikissa päiväkodeissa ja perhepäivähoidoissa sähkökatkoista huolimatta.

Sähköpula voi johtaa sähkön säännöstelyyn ja sitä kautta sähkökatkoihin.

Nokian kaupunki on avannut oman verkkosivun, jolta voi tarkistaa, miten talven mahdolliset sähkökatkot vaikuttavat kaupungin palveluihin. Sivuille on koottu myös tietoa ja linkkejä siitä, miten nokialaiset voivat itsekin varautua sähkökatkoihin etukäteen. Sivujen tieto myös täydentyy sitä mukaa, kun uutta tietoa tulee.

Sivut löytyvät kaupungin verkkosivuilta kohdasta Kaupunki ja hallinto / Asiointi / Turvallisuus / Sähkökatkoihin varautuminen.

Nyt sivuilta selviää jo muun muassa se, että sähkökatkot eivät peru esimerkiksi päivähoitoa, vaan varhaiskasvatusta järjestetään kaikissa päiväkodeissa ja perhepäivähoidoissa sähkökatkoista huolimatta. Katkoista voi tulla muutoksia ennalta suunniteltuun toimintaan, samoin kuin ruokailuun. Huoltajat voivat varautua etukäteen tuomalla lapselle päivähoitoon lämpimiä vaatteita.

Jos sähkökatko on tiedossa ennalta, siitä tiedotetaan huoltajille Päikky-järjestelmällä. Jos lapsi jää pois päivähoidosta sähkökatkon vuoksi, sitä ei hyvitetä asiakasmaksussa.

Lue lisää: Miten päiväkodeissa ja kouluissa tarjotaan ruokaa sähkökatkojen aikaan? Näin Nokiallakin toimiva Pirkanmaan Voimia vastaa

Uimahalli ja kirjasto suljetaan

Sekä uimahalli että kirjasto suljetaan mahdollisten sähkökatkojen ajaksi. Esimerkiksi lainausautomaatit eivätkä hissit ole tuolloin käytössä.

Sen sijaan nuorisotilat ovat avoinna sähkökatkojen aikaan mahdollisuuksien mukaan varsinkin lyhyiden sähkökatkojen aikana. Asiasta tiedotetaan nuorisopalveluiden some-kanavilla.

Jos vapaa-aikapalveluiden omatoimisiin vuokratiloihin tulee sähkökatko, osallistujien pitää omatoimisesti poistua tiloista. Lisäksi käyttäjien on tarkistettava, ettei kukaan jää tiloihin. Myös ovien meneminen lukkoon on tarkistettava.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos