Nokian kaupungin perusturvalautakunta lakkautetaan, syynä sote-uudistus

Kaupungin organisaatiorakenteeseen on tulossa muutoksia hyvinvointialueuudistuksesta johtuen.

Sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät kunnilta hyvinvointialueille vuodenvaihteissa. Aluevaltuustot päättävät hyvinvointialueisiin liittyvist asioista.

24.11. 7:00

Nokian perusturvalautakunnan toiminta lakkaa vuoden loppuun mennessä. Taustalla on sote-uudistus.

Hyvinvointialueuudistus tarkoittaa noin 800 Nokian kaupungin työntekijän siirtymistä Pirkanmaan hyvinvointialueen palvelukseen. Samalla loppuu myös tarve perusturvalautakunnalle, joka on tehnyt päätöksiä sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyen. Perusturvalautakuntaan kuuluu Nokialla yhdeksän poliitikkoa.

Myös perusturvalautakunnan alainen yksilöjaosto ja koko perusturvapalveluiden palvelualue lakkautetaan.

Kaupunginjohtaja Eero Väätäinen kertoo, että perusturvalautakunnassa toimineiden poliitikkojen luottamustoimi lautakunnan jäsenenä lakkaa lautakunnan mukana.

”Toki heillä voi sitten olla muita luottamustoimia, jossa edelleen jatkavat. Tämä lautakunnan lakkauttaminen oli toki tiedossa jo silloin, kun lautakuntaan valittiin jäseniä. Tiedettiin, että perusturvalautakunta tulee toimimaan vain määräajan.”

Perusturvalautakunnan lisäksi Nokialla lakkautetaan vapaa-aikajaosto. 5-jäsenisen vapaa-aikajaoston tilalle tulee uusi 7-jäseninen hyvinvointi- ja vapaa-aikajaosto. Tähän jaostoon valitaan kerralla kaikki uudet jäsenet.

Kaupunginvaltuusto päättää muutoksista lopullisesti 12. joulukuuta.

Luitko jo nämä?

Mainos