Jätteenkierrätyslaitoksella syttyi suuri tulipalo Nokialla: Rajuin palo saatu rajattua, toimitusjohtaja vastasi palopaikalta – noin 20 pelastuslaitoksen yksikköä paikalla, sammutus jatkuu pitkään

Pelastuslaitos sai hälytyksen ensin keskisuurena, mutta se muuttui nopeasti suureksi.

12.11. 22:27 | Päivitetty 13.11. 7:47

Nokialla Juhansuonkadulla sijaitsevalla Revisol oy:n jätteenkierrätyslaitoksella on syttynyt suuri rakennuspalo myöhään lauantai-iltana. Rakennus on 3 000 neliömetrin suuruinen.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta kello 21.49. Se tuli ensin keskisuurena, mutta muuttui nopeasti suureksi.

Revisolin toimitusjohtaja Janne Haavisto oli palopaikalla kello 23.37. ”Minulla on sellainen käsitys, että palon sammutus edistyy hyvin”, Haavisto sanoi puhelimitse.

Haaviston mukaan henkilövahinkoja ei ole sattunut. Syttymissyystä ei vielä ole tietoa.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Pekka Mutikainen kommentoi kello 23.40, että hallissa palaa murskattua energiajätettä, puuhaketta ja rakenteita.

Paikalle hälytettiin yli 20 pelastuslaitoksen yksikköä ja niistä suurin osa on sammutustöissä myöhään yöhön.

Mutikainen sanoo, että paloalue on saatu rajattua eikä siitä ole vaaraa, että tulipalo leviäisi rakennuksen ulkopuolelle.

”Jäte on kuitenkin vaikea sammuttaa. Siellä on varmasti kytevää ainesta edelleen. Siellä on ollut ihan kunnon tulipalo ja tilanne jatkuu.”

Koska välittömässä läheisyydessä ei ole asutusta, pelastuslaitos ei ole joutunut määräämään ketään evakuoitumaan alueelta savunmuodostuksen takia.

Mutikainen sanoo, että palon syttymissyystä ei ole toistaiseksi tietoa. Hälytyksen tulipalosta teki vartiointiliike, Mutikainen sanoo.

Paikalla ollut Sanoman toimittaja Tiia Lesonen kommentoi noin kello 22.30, että katolla näkyi liekkejä. Rakennuksen katolla oli ainakin kaksi nosturia, joissa on pelastajia sammuttamassa paloa. Kattoa myös purettiin laajasti.

”Tämä on aukealla paikalla, täällä tuulee todella kovaa”, Lesonen kertoi.

Savun haju tuntui Lesosen mukaan Kolmenkulman ABC:llä asti ja savupatsas näkyi Porintielle. Paikalle oli kello 23 aikaan saapunut myös ulkopuolisia seuraamaan tilannetta.

Teollisuusrakennuksen sisällä näkyy liekkejä.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta lauantai-iltana kello 21.49.

Teollisuusalueella Juhansuonkadulla oli illalla kello 22.30 ainakin seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä ja kaksi ambulanssia.

Uutinen päivittyy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos