Veropotista putoaa 70 miljoonaa, palloiluhalli ja päiväkoti nielevät rahaa – Kaupunginjohtajan budjettiesitys viisi miljoonaa euroa ylijäämäinen: ”Kaupunki velkaantuu, mutta palvelut paranevat”

Nokian kaupunginjohtajan talousarvioesityksessä investoidaan elinvoimaan ja hyvinvoinnin edistämiseen. Esityksessä ensi vuoden tulos on viisi miljoonaa euroa plussalla, mutta sen jälkeen tahti alkaa hiipua. Koko kolmen vuoden suunnitelmakaudelle tavoitellaan kuitenkin 2,6 miljoonan euron ylijäämää.

Nokian talousjohtaja Mikko Koskelan (vas.) mukaan kaupungin verotulot ovat kehittyneet viime vuosina hyvällä tasolla, mutta talouden yleinen epävarmuus voi vaikuttaa verotulojen kehitykseen jatkossa. Koskela ja kaupunginjohtaja Eero Väätäinen esittelivät torstaina talousarvioesitystä vuodelle 2023.

10.11. 17:21 | Päivitetty 10.11. 17:25

Nokian kaupunki tavoittelee viiden miljoonan euron ylijäämää vuodelle 2023. Vielä ensi vuonna kunnille tilitetään kunnallisverot vanhalla veroprosentilla, mutta jatkossa tuloveroprosentista leikataan hyvinvointialueuudistuksesta johtuva 12,64 prosenttiyksikön siivu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos