Pitkäniemen sairaala ääriään myöten täynnä ja potilaita jouduttu käännyttämään ovelta –  Ylilääkäri: ”Tämä ei ole ihmisarvoista”

Aikuispsykiatrian vakavat ongelmat näkyvät Pirkanmaalla sairaalapaikkojen loppumisena. Ylipaikoille otetut potilaat joutuvat Pitkäniemessä yöpymään eristyshuoneissa tai aulan tuoleilla. Tällä hetkellä 1 800 potilasta jonottaa Pirkanmaalla ensimmäistä poliklinikkakäyntiään. Pitkäniemen sairaala teki lokakuun lopussa itsestään ilmoituksen aville.

Pitkäniemen sairaalan eristyshuoneesta on poistettu kaikki, millä potilas voi vahingoittaa itseään. Korkea turvapatja on niin painava, ettei sitä pysty heittelemään. Yleensä eristyshuoneen potilaalle ei sijata liinavaatteita. Niin tehdään vain, kun huonetta joudutaan käyttämään ylipaikalle tulevan potilaan majoittamiseen.

8.11.2022 9:20

Aikuispsykiatrian sairaalapaikkojen puute ja avohoidon valtavat jonot näkyvät Pirkanmaalla päivystyspotilaiden entistä huonompana kuntona ja pahimmillaan epätoivon vallassa tehtyinä itsemurhina. Samaan aikaan hoitohenkilöstö nääntyy työtaakkansa alle ja osaavaa väkeä on vaikea saada pois lähteneiden tilalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos