Siuroon sunnuntaivuoroja, uudet linjat Ilkan alueelle ja Kankaantaakse – Nokian bussiliikenteeseen tulossa useita muutoksia ensi kesäksi, katso Nyssen lista tästä

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta hyväksyi Nyssen kesäkauden 2023 palvelutason kokouksessaan 9. marraskuuta.

Nokian ensi kesäkauden bussiyhteydet ovat lautakunnassa esillä keskiviikkona.

7.11. 16:48 | Päivitetty 10.11. 17:25

Nokian bussilinjoihin on tulossa useita muutoksia, sillä Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta hyväksyi esityksen kesäkauden palvelutasosta. Muutosten taustalla on Nyssen mukaan muun muassa vuosi sitten toteutettu liikkumiskysely ja linjaston uudistamistyö yhdessä nokialaisten kanssa.

Nyssen tiedotteen mukaan Nokian linjastouudistuksella on useita tavoitteita. Ensisijaisena tavoitteena on tukea lähijunien M-junaliikennettä yhdistämällä bussiliikenne osaksi matkaketjua.

Nysse pyrkii myös parantamaan ja kehittämään Nokian vaihdotonta sisäistä liikennettä kolmeen merkittävään palvelukohteeseen eli Yrittäjäkadulle ja Nuijamiestentielle sekä Nokian aseman ja keskustan alueille.

Nyssen suunnitelmissa on myös toteuttaa kustannustehokkaasti Sammaliston ja Siuron palvelutasomäärittelyn mukainen joukkoliikennepalvelu ja mahdollistaa bussiliikenneyhteys Nokialta Länsi-Tampereelle Myllypuroon ja Tesomalle.

Lisäksi Nysse pyrkii varmistamaan bussivuorojen riittävän kapasiteetin Nokian aseman ja Tampereen välillä erityisesti ruuhka-aikoina ja ylläpitämään ruuhka-aikoina Etelä-Nokialta nopeaa yhteyttä Tampereelle moottoritien kautta.

Linjamuutoksessa Pirkkalan ja Nokian välisiä yhteyksiä vähennetään, koska kysyntä on ollut vähäistä.

Nysse

Nokialle esitetyt uudet linjat kesällä 2023

Linja 70: Harjuniitty–Nokian asema–Tampereen Keskustori, liikennöidään päivittäin 30 minuutin välein laajoilla liikennöintiajoilla.

Linja 70Y: Nokian asema–Rahola–Tampereen Keskustori, yöliikennöinti ja viikonlopun varhaisaamujen liikennöinti.

Linja 71: Nokian asema–Kankaantaka–Välimaa–Myllypuro–Tesoma, liikennöidään arkisin 30 minuutin välein noin kello 6–22.

Linja 72: Koskenmäki–Ketolanmäki–Tyrkkölä–Vihola–Tampereen Keskustori, liikennöidään arkiruuhkassa 75 minuutin välein aamulla Koskenmäestä Keskustorille ja iltapäivällä Keskustorilta Koskenmäkeen.

Linja 72X: Koskenmäki–Tampereen Keskustori, liikennöidään arkiruuhkassa 75 minuutin välein aamulla Keskustorilta Koskenmäkeen ja iltapäivällä Koskenmäestä Keskustorille.

Linja 73: Kankaantaka–Nokian asema–Koskenmäki–Keho liikennöidään päivittäin 60 minuutin välein. Linjalta 73 mahdollistetaan vaihtoyhteys M-junaan Kankaantaan alueelta.

Linja 74: Ilkan alue–Nokian asema–Vihola–Keho liikennöidään päivittäin 60 minuutin välein.

Linja 77 ja 78: Liikennöidään vain talvikaudella koulupäivisin Tottijärveltä ja Sarkolasta koululaisten tarpeiden mukaisesti. Yhteys Tottijärveltä ja Sarkolasta kesäkaudella toteutuu Nokian palveluliikenteellä.

Linja 77: Sammalisto–Nokian asema, liikennöinti käynnistetään päivittäin. Arkisin liikennöidään 60 minuutin välein ja viikonloppuisin 90 minuutin välein. Linjan matkustajamäärän kehitykselle asetetaan selvä tavoitetaso, jonka pohjalta määritellään, onko linjan liikennöinti viikonloppuisin kannattavaa myös tulevaisuudessa.

Linja 79: Siuro/Linnavuori–Nokian asema, liikennöinti arkisin 60 minuutin välein. Viikonloppuisin, sekä lauantaina että sunnuntaina, liikennöinti toteutetaan välillä 90 minuutin välein. Linjan matkustajamäärän kehitykselle asetetaan selvä tavoitetaso, jonka pohjalta määritellään, onko linjan liikennöinti viikonloppuisin kannattavaa myös tulevaisuudessa.

Linja 79: Reittiosuus Nokian asema–Pirkkala liikennöidään jatkossa vain talviarjen ruuhka-aikoina 60 minuutin välein.

Nokian sisäinen liikenne: Mahdollistetaan Nokian asemalla vaihtoyhteys joko linjalla 70 tai junalla.

Päivitys 10.11.22 klo 17.25: Juttuun päivitetty lautakunnan päätös.

Luitko jo nämä?

Mainos