Raholan Näätäluolaa pyörittävää yhtiötä haetaan konkurssiin, Verohallinto penää yli 450 000 euron saatavia – ”Pelaamme Raholassa jatkossakin”, sanoo Nokian KrP:n toiminnanjohtaja

Raholan liikuntakeskuksen taustalla toimivaa yhtiötä haetaan konkurssiin. Nokian KrP pelaa miesten salibandyliigan ottelunsa kyseisessä hallissa. Verohallinnon mukaan yhtiöllä on maksamatta yli 450 000 euroa erilaisia saatavia.

Tampereen Raholan liikuntahallia pyörittävää Suomen Urheiluhalli oy:ta on haettu jo toistamiseen konkurssiin. Nokian KrP pelaa F-liigan kotiottelunsa tässä hallissa, jonka edustalla oli hiljaista maanantaina aamupäivällä 7. marraskuuta.

7.11. 15:55 | Päivitetty 8.11. 9:12

Tamperelaista Suomen Urheiluhallit oy:ta haetaan konkurssiin. Konkurssia hakee Verohallinto. Hakemus on tullut vireille Pirkanmaan käräjäoikeuteen perjantaina 4. marraskuuta.

Verohallinnon jättämän konkurssihakemuksen mukaan yhtiöllä on viivästys­seuraamuksineen maksamatta noin 459 000 euroa saatavia. Verottajan mukaan yhtiöltä on maksamatta muun muassa kiinteistö-, jäännös- ja arvonlisäveroja.

Verohallinnon mukaan Suomen Urheiluhallit on maksukyvytön, koska yhtiö ei maksukehotuksen saatuaan ole viikon kuluessa maksanut saataviaan. Verottajan mukaan se antoi yhtiölle maksukehotuksen lokakuun puolivälissä.

Suomen Urheiluhallit pyörittää Tampereella suosittua Raholan liikuntakeskusta. Nokian KrP pelaa miesten salibandyliigan ottelunsa Raholan liikuntakeskuksessa.

Liikuntakeskuksen verkkosivujen mukaan sillä on liikuntatilaa kaikkiaan noin 7 000 neliötä. Keskuksessa on kaksi kuntosalia, viisi salibandy- ja futsal-kenttää ja kolme sulkapallokenttää.

Nokian KrP:stä kerrotaan, että heidän tietojensa mukaan liikuntakeskuksen toiminta jatkuu normaalisti. Liikuntakeskuksen omistaja on ollut yhteydessä seuran puheenjohtajan kanssa.

”Pelaamme Raholassa jatkossakin”, seuran toiminnanjohtaja Mika Myllyniemi sanoo.

Jo toistamiseen

Verohallinto hakee yhtiötä konkurssiin jo toistamiseen. Ensimmäinen konkurssihakemus tuli vireille huhtikuussa 2021. Verohallinnon mukaan yhtiöllä oli viivästysseuraamuksineen maksamatta yli 335 000 euroa saatavia. Verottaja katsoi yhtiön olevan maksukyvytön.

Pian konkurssihakemuksen vireille tulon jälkeen Suomen Urheiluhallit hakeutui yrityssaneeraukseen.

Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi konkurssihakemuksen. Oikeus antoi ratkaisunsa syyskuussa 2022. Oikeuden mukaan yhtiötä ei voi konkurssilain edellyttämällä tavalla pitää velallisena. Ratkaisu on lainvoimainen.

Painui tappiolle

Tavoitimme Suomen Urheiluhallit oy:n hallituksen jäsenen Matti Janhosen maanantaina. Hän ei halunnut tässä vaiheessa kommentoida tuoretta konkurssihakemusta tai sitä, miten asia vaikuttaa keskuksen toimintaan.

Janhonen sanoo, ettei ollut tietoinen hakemuksesta ennen toimituksen yhteydenottoa.

Talousyhtiö Asiakastiedon mukaan yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli 389 000 euroa. Liiketulos painui 57 000 euroa tappiolle. Vuotta aiemmin liikevaihto oli 466 000 euroa ja tulos 78 000 euroa. Asiakastiedon mukaan yhtiö työllisti viime vuonna kolme ihmistä.

Yritys on päätynyt protestilistalle noin 9 100 euron saatavista viimeisen puolen vuoden ajalta. Velkomustuomiota summasta on hieman yli 8 600 euroa.

Päivitys 8.11.22 kello 9.11: Lisätty Nokian KrP:n kommentti.

Luitko jo nämä?

Mainos