Uusi aikataulu: Rounionkadun remontti valmistuu vuoden loppuun mennessä – Nämä syyt viivästykseen tiedetään

Nokian Rounionkadulla on pitkään ollut työmaa, joka on vaikuttanut liikenteeseen. Alun perin valmista piti olla syyskuun lopussa.

Rounionkadulla on saatu jo uutta asvalttia pintaan. Tarkoitus on, että molemmat kaistat ja kevyeen liikenteen väylä asvaltoidaan marraskuun aikana.

Rounionkadun työmaa valmistunee tämän vuoden loppuun mennessä, tiedottaa Nokian kaupunki. Kadulla on uusittu kunnallistekniikkaa ja muun muassa rakennettu Elenian kaapeliverkkoa.

Nokian Uutiset kertoi lokakuun alkupuolella, että työmaan piti alun perin valmistua syyskuun loppuun mennessä. Syynä viivästykseen on ollut muun muassa materiaalien saatavuusongelmat. Ukrainan kriisi on vaikuttanut esimerkiksi betonielementtien saatavuuteen.

Nokian kaupungin infrapalveluiden johtaja Jussi Pesonen kertoo, että saneerausurakan aikana on havaittu myös vesi- ja sähkölinjoihin liittyviä rajoitteita, joita ei ole voitu ennakoida. Rounionkadun alla kulkevat vesi- ja sähkölinjat ovat alueen runkolinjoja. Niitä käytetään tarvittaessa varareitteinä. Tällöin esimerkiksi toisella puolella kaupunkia tapahtuva sähkökatko voi estää suunnitellut kytkentätyöt Rounionkadulla.

Lisäksi työmaa-alueella sijaitsevat Elenian sähköverkon maakaapelit aiheuttavat haasteita saneerauksen etenemiseen ja rajoittavat osin kaivutöitä.

Saneeraustyöt Rounionkadulla pyritään saattamaan loppuun tiivistetyllä aikataululla. Tavoitteena on, että molemmat ajoradat ja kevyen liikenteen väylät asvaltoidaan marraskuun aikana. Asvaltointityöt on jo aloitettu.

Pesonen toivoo, että vaikka uutta asvalttia on tien pintaan jo saatu, autoilijat muistaisivat edelleen ajaa työmaa-alueen nopeusrajoitusten mukaan.

”Alueella on ajettu välillä todella lujaa”, hän kertoo.

Kaapelikytkentätöitä jatketaan vielä tämän syksyn aikana, mutta työt pyritään suorittamaan liikennealueen ulkopuolella. Kadun ja pintojen viimeistelytöitä jatketaan ensi keväänä.

Mahdollisiin viivästyksestä johtuviin sanktioihin palataan siinä vaiheessa, kun kaupunki on vastaanottanut urakan eli tämän vuoden lopussa. Siinä vaiheessa käsitellään kaikki mahdolliset sanktiot, olivatpa ne sitten työturvallisuuteen, aikataulupoikkeamiin tai laatuun liittyviä.

Mistä kyse

Rounionkadun remontti

Katuremontti on aiheuttanut paljon erityisjärjestelyjä liikenteeseen Rounionkadulla.

Nokian kaupunki, Nokian Vesi ja Elenia saneeraavat Rounionkatua keskustan pohjoispuolella noin 900 metrin osuudella.

Pinsiöntien ja Halimaankadun väliselle osuudelle on uusittu kunnallistekniikkaa.

Samassa yhteydessä Elenia on rakennuttanut säävarmaa sähköverkkoa katualueelle.

Pääurakoitsijana on Infra Kiri Oy.

Luitko jo nämä?

Mainos