Nokian Uutiset on ehdolla Vuoden parhaaksi paikallislehdeksi

”Kärkeen sijoittuneet lehdet onnistuivat perustehtävässään erinomaisesti niin verkossa kuin printissä”, Uutismedian liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen perustelee.

Nokian Uutiset on ehdolla Vuoden paikallislehdeksi kaksi kertaa viikossa tai useammin ilmestyvien lehtien sarjassa.

| Päivitetty

Vuoden 2022 Paikallismediakilpailun finalistit on valittu. Nokian Uutiset on ehdolla vuoden parhaaksi paikallislehdeksi kahdesti ja useammin ilmestyvien lehtien sarjassa.

Tuomariston perusteluiden mukaan Nokian Uutisten journalistinen sisältö on monipuolista ja kiinnostavaa. Muut ehdolla ovat lehdet ovat Loviisan Sanomat, Raahen Seutu, Syd-Österbotten ja Västra Nyland.

Nokian Uutiset on ilmestynyt vuodesta 1913. Lehden päätoimittajana toimii Minna Ohtamaa.

"On hieno suoritus päästä kärkiviisikkoon. Kisassa on mukana todella hyviä lehtiä, mikä kertoo siitä, että Suomessa tehdään edelleen erittäin korkealaatuista paikallisjournalismia. Olen todella ylpeä toimituksestamme, ja toki tällainen tunnustus tuntuu hyvältä", Ohtamaa sanoo.

”"Erityisen kivalta tuntuu se, että palkintoraati nosti kohdallamme esiin monipuolisen ja kiinnostavan journalismin. Siihen pyrimme joka päivä, ja on hienoa, että tekemisemme saa myös tunnustusta."

Nokian Uutiset kuuluu Sanoma-konserniin. Saman mediatalon Jämsän Seutu on kärkiviisikossa kerran viikossa ilmestyvien lehtien sarjassa. Kärkijoukkoon selvisivät myös Kalajokiseutu, Lauttakylä, Perhonjokilaakso ja Uutis-Jousi.

Lehtien kolmen kärjen lisäksi palkitaan parhaat paikallislehtijutut kahdessa sarjassa.

”Paikallislehtien vahvuudet, oma paikkakunnan asioiden vahva ja laadukas uutisointi sekä turvallisen paikallisen keskustelun alustana oleminen, näkyivät jälleen kilpailuun osallistuneissa lehdissä. Kärkeen sijoittuneet lehdet onnistuivat perustehtävässään erinomaisesti niin verkossa kuin printissä”, Uutismedian liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen kertoo.

Uutismedian liiton vuosittain järjestämään Paikallismediakilpailuun voivat osallistua liiton jäsenlehdet. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 70 lehteä. Tuomaroinnista vastasivat Jyväskylän yliopiston journalistiikan ja suomen kielen opiskelijat ohjaajinaan Lauri Haapanen ja Ville Manninen sekä päätoimittaja Mirja Linnemäki ja toimittaja Hanna Parhaniemi.

Voittajat, Vuoden 2022 paikallismediat, julkistetaan 10. marraskuuta Suurilla Lehtipäivillä Joensuussa.

Edit kello 13.10: Uutiseen lisätty päätoimittaja Minna Ohtamaan kommentit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos