Nokialla toimiva tehdas kehitti täysin uudenlaisen moottorin, joka on läpimurto alallaan

Linnavuoressa on kehitetty täysin uudenlaisia moottoreita suuriin työkoneisiin. Ago Powerin valmistamissa tulevaisuuden moottoreissa voidaan käyttää polttoaineena esimerkiksi vetyä.

Agco Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala kuvattuna Linnavuoren tehtaassa kesällä 2021. Linnavuoressa aletaan tämän vuoden lopulla valmistaa moottorimallia, joka kuuluu Agco Powerin uudenlaiseen, alansa mullistavaan moottoriperheeseen.

25.10. 15:42

Nokian Linnavuoressa aletaan valmistaa moottoreita, jotka ovat läpimurto alallaan. Dieselmoottoreita valmistava Agco Power tiedottaa, että on kehittänyt täysin uudenlaisen moottoriperheen isoille työkoneille.

Yhtiön mukaan mullistavaa näissä moottoreissa on se, että edelleen kehittämällä niissä voidaan tulevaisuudessa käyttää vaihtoehtoisia polttoaineita, kuten vetyä ja biokaasua.

Agco Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala kertoo yhtiön tiedotteessa, että vaihtoehtoiset polttoaineet asettavat uusia vaatimuksia moottoreille. Työkonepuolella käytetään edelleen lähes yksinomaan dieselmoottoreita. Tulevaisuudessa työkoneet saattavat kuitenkin kulkea siis esimerkiksi vedyllä, etanolilla, biokaasulla tai metanolilla. Sähkökäyttöisiä työkoneita on tällä hetkellä vain pienimmissä työkoneissa, sillä akkuteknologian kapasiteetti ei ole riittävä suurempiin koneisiin.

Jo nykyisellään Agco Powerin dieselmoottorit ovat yhteensopivia uusiutuvien biopolttoaineiden kanssa, jolla moottoreiden käyttö voidaan saada lähemmäs hiilineutraaliutta. Vaihtoehtoiset polttoaineet kuten vety ja kaasu vaativat kuitenkin moottorin, joka on alusta asti suunniteltu niiden kanssa yhteensopivaksi. Agco on nimennyt kehittämänsä uudet moottorimallit Core-moottoriperheeksi.

Uuden moottoriperheen ensimmäistä mallia aletaan tehdä Agcon Linnavuoren tehtaalla tämän vuoden loppupuolella.

Agco Power on viime vuosina keskittynyt vähäpäästöisempien moottoreiden kehittämiseen. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että sen moottorit ovat jo vuosia alittaneet päästövaatimukset reilusti. Agco Power valmistaa moottoreita suuriin työkoneisiin, kuten Valtran ja Massey Fergusonin maatalouskoneisiin.

mistä kyse

Agco Power

Agco Power kuuluu yhdysvaltalaiseen Agco-konserniin, joka on maailman kolmanneksi suurin maatalouskoneiden kehittäjä ja valmistaja. Sen traktorimerkkejä ovat esimerkiksi Massey Ferguson, Fendt ja Valtra.

Agco Powerilla on tuotantolaitokset Nokian Linnavuoressa, Kiinassa, Argentiinassa ja Brasiliassa.

Linnavuoren tehtaalla on noin 800 työntekijää.

Luitko jo nämä?

Mainos