Nokian kaupunginhallitus päättää tänään maanantaina, kenestä tulee uuden palloiluhallin urakoitsija

Tarjoukset ovat toistaiseksi salaisia.

Nokian nykyinen palloiluhalli on tarkoitus purkaa ensi keväänä.

24.10. 5:30

Nokian kaupunginhallitus päättää maanantaina, mikä yhtiö valitaan uuden palloiluhallin urakoitsijaksi.

Tässä vaiheessa tarjousten jättäjät, tarjoushinnat ja niiden vertailu ei ole vielä julkista. Nämä seikat käydään läpi kokouksessa, jossa annetaan myös päätösehdotus. Tarjouksista tulee julkisuuslain mukaan julkisia, kun palloiluhallin uusi hankintamenettely on saatettu päätökseen. Tarjousten vertailuperusteena on edullisin hinta.

Nokian uudesta palloiluhallista on tarkoitus tulla kokonaisuudessaan 7000 neliön kokoinen. Halliin tulee kaksi salia, jotka ovat molemmat jaettavissa osiin. Katsomopaikkoja tulee pääsaliin 1 800 kappaletta ja harjoitussaliin 100 kappaletta. Kustannusarvioksi on esitetty 15 miljoonaa euroa.

Vanha palloiluhalli on tarkoitus purkaa ensi keväänä.

Uuden palloiluhallin urakasta pyydettiin tarjouksia ensimmäisen kerran jo viime keväänä. Tuolloin kaikki tarjouspyynnöt ylittivät budjetin reilusti. Taustalla oli muun muassa Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainaan ja sen vuoksi materiaalikustannusten nousu. Kaupunki päättikin viime keväänä keskeyttää hankinnan, kunnes se käynnistettiin uudelleen tänä syksynä.

Uusi palloiluhalli sai rakennusluvan syyskuussa. Halli rakennetaan Silta-kampuksen kanssa samaan kortteliin Kankaantaankadulla.

Luitko jo nämä?

Mainos