Pirkanmaalla siirrytään talven nopeusrajoituksiin ensi keskiviikkona

Suurimmassa osassa Suomea talvirajoitukset otetaan käyttöön ensi viikon keskiviikkona.

Ensimmäiset talven nopeusrajoitukset otetaan tänään käyttöön. Kuorma-autonkuljettaja Hannu Pennanen YIT:ltä vaihtoi talvinopeusrajoituksia Valkeakoskella 3-tiellä lokakuussa 2021.

21.10. 6:42

Suurimmassa osassa Suomea talvirajoitukset otetaan käyttöön ensi viikon keskiviikkona.

Pirkanmaalla siirrytään talvirajoituksiin pääasiassa ensi viikon keskiviikkona. Koko maassa rajoitukset ovat käytössä viimeistään perjantaina 28. lokakuuta.

Talven aikana Pirkanmaalla tulee käyttöön kaksi uutta tieosuutta, joille jätetään talvikaudeksi kiinteä nopeusrajoitus, 100 kilometriä tunnissa. Valtatien 3 uusi linjaus, Hämeenkyrönväylä, on noin 10 kilometriä pitkä nelikaistainen keskikaiteellinen valtatieosuus. Valtatiellä 9 on puolestaan käynnissä Oriveden eritasoliittymän keskikaiteellisen ohituskaistan rakentaminen.

Maanteillä nopeusrajoitukset lasketaan pääosin 80 kilometriin tunnissa, joillakin tieosuuksilla 70 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä nopeusrajoitukset laskevat 100 kilometriin tunnissa. Rajoituksissa saattaa kuitenkin olla poikkeuksia. Vaihtuvien nopeusrajoitusten moottoritiellä saattaa vielä marraskuun aikana olla voimassa 120 kilometrin nopeusrajoitus, jos sää- ja keliolosuhteet sen sallivat. Myös joillakin teillä, joiden turvallisuus tai liikennemäärät sen sallivat, saattaa jäädä talviajaksi voimaan poikkeava rajoitus.

Väylävirasto muistuttaa, että talviaikana suuri osa liikkumisesta tapahtuu pimeään aikaan. Kun pimeyteen yhdistetään vesi- tai räntäsade, näkyvyys voi olla ajoittain erittäin huono.

Väyläviraston mukaan alennetut rajoitukset sekä parantavat turvallisuutta että tukevat energiansäästötarpeita. Polttoaineenkulutus laskee ja päästöt vähenevät, päällyste kuluu hitaammin ja rengasmelu pienenee.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos