Nokian Renkaat jatkaa kiinteistökauppoja – nyt se ostaa Nokian Portin teollisuuskiinteistön

Nokian Renkaat ilmoitti aiemmin kesäkuussa ostaneensa kolmen hehtaarin teollisuustontin Valkoisen harjun teollisuusalueelta.

Nokian Portin kiinteistö sijaitsee rengastehtaan vieressä.

13.10. 11:19

Nokian Renkaat on ostanut kiinteistöosakeyhtiö Nokian Portti Oy:n koko osakekannan, yhtiö tiedottaa. Kaupan myötä Pirkkalaistie 1:ssä sijaitseva teollisuuskiinteistö tontteineen siirtyy Nokian Renkaiden omistukseen. Teollisuuskiinteistössä on aikaisemmin toiminut muun muassa Nokian Jalkineet Oy.

Ostetun teollisuusrakennuksen kokonaispinta-ala on noin 27 000 neliömetriä, ja se sijaitsee Nokian Renkaiden pääkonttorin ja tehtaan välittömässä yhteydessä. Kaupan jälkeen Nokian Renkaiden Pirkkalaistien varrelta omistamien tilojen pinta-ala nousee lähes 150 000 neliömetriin.

”Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme lisää tilaa käyttöömme. Tilojen käyttötarkoituksesta ei ole vielä päätetty, mutta laajemmat tilat antavat pelivaraa ja entistä paremmat mahdollisuudet suunnitella tulevaisuuden toimintaa ja kasvua Nokialla”, kertoo Raskaista Renkaista ja Nokian-tehtaasta vastaava johtaja Manu Salmi yhtiön tiedotteessa.

”Tilat ovat vanhoja tuotantotiloja, jotka soveltuvat sekä rengastuotantoon että logistisiin tarpeisiin, kuten varastointiin ja kunnossapitoon. Siellä on esimerkiksi energiansaanti turvattu höyryvoimalla, mitä me tarvitsemme prosesseissa.”

Nokian Renkaat ilmoitti aiemmin kesäkuussa ostaneensa kolmen hehtaarin teollisuustontin Nokialta Valkoisen harjun teollisuusalueelta. Tontin ja kiinteistön hankinnalla yhtiö haluaa varmistaa Nokian-tehtaan tulevaisuuden kehitysmahdollisuudet.

Nokian Renkaat ilmoitti kesäkuussa myös aloittavansa hallitun vetäytymisen Venäjältä, jossa sillä on iso rengastehdas. Salmi kiertää kysymyksen, haetaanko Nokialta nyt mahdollisesti korvaavia tiloja yhtiön Venäjän toiminnoille. ”Nokialla tehdään jo nykyään samankaltaisia toimintoja renkaanvalmistuksessa kuin Venäjällä tehtiin.”

Salmen mukaan tehdaskiinteistön hankinta Nokialta liittyy pikemminkin yhtiön vuoden 2020 lopulla tekemään päätökseen ryhtyä investoimaan ja kehittämään Nokian tehtaan kapasiteettia henkilöautorengaspuolella.

”Ne strategiset linjaukset tehtiin jo ennen Ukrainan sotaa. Kuluneet pari vuotta olemme investoineet prosessin eri vaiheisiin ja lisänneet työvuoroja. Viime vuonna rekrytoimme yli 200 henkeä ja koko ajan palkkaamme lisää.”

Nokian tehtaan kasvunvaraksi tarvitaan tiloja ja alueita, jotka on Salmen mukaan nyt hankittu.

Edit: Uutista on päivitetty kello 14.26 Manu Salmen haastattelulla.

Lue lisää: Nokian Renkaat varautuu tulevaisuuteen ostamalla tontin nokialaiselta teollisuusalueelta

Lue lisää: Nokian Renkaiden osake romahti peräti 65 prosenttia – Tällainen on ollut kova osakevuosi: selvitimme kaikkien pirkanmaalaisten pörssiyhtiöiden tilanteen

Lue lisää: Nokian Renkaat houkuttelee nyt nuoria töihin uudella mallilla, jossa palkka nousee näyttöjen perusteella

Lue lisää: Nokian Renkaat yksinkertaistaa johtoaan – Johtoryhmä pienenee, tässä kaikki jäsenet

Lue lisää: Nokian Renkaat lähtee Venäjältä 17 vuoden jälkeen – Toimitus­johtaja Jukka Moisio kertoo, miksi vaikea ratkaisu syntyi juuri nyt

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos