Hätäkeskuslaitos on ollut julkishallinnon Luottamus- ja maine -tutkimuksessa ykkössijalla vuosina 2021 ja 2018, ja 112 Suomi -mobiilisovellus oli marraskuun alussa mukana Vuoden digitaalisin teko -kilpailun finaalissa. Sovellusta alusta asti ideoimassa ollut Marko Nieminen sanoo, että sovellus on tuonut hätäkeskustoiminnan lähemmäksi ihmistä, sillä se on asiakaslähtöinen ja kulkee aina mukana.

Tämä henkiä pelastava nokialaiskeksintö syntyi Marko Niemisen ja puolisonsa Tarjan ideasta – Nyt se löytyy jo kahden miljoonan ihmisen puhelimesta

Mobiilisovellus kokoaa turvallisuuspalvelut yhteen, kulkee aina mukana ja tuo hätäkeskustoiminnan lähemmäs ihmistä, sanoo 112 Suomi -sovelluksen alulle saattanut Marko Nieminen.


18.11. 5:30 | Päivitetty 18.11. 9:00

Kun 112 Suomi -sovellus, jota nokialainen Marko Nieminen oli alkumetreistä lähtien ideoimassa, julkaistiin kesällä 2015, sen tärkein ominaisuus oli hätätilanteeseen joutuneen ihmisen paikantaminen. Nyt, yli seitsemän vuotta myöhemmin, yksi sovelluksen tärkeimmistä ominaisuuksista on auttaa löytämään oikea hätäpalvelu mahdollisimman helposti ja nopeasti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos