Veikkauksen peleihin tulee iso muutos – mitä tapahtuu suosituille kimppalotolle ja lahja-arvoille?

Kansainvälinen komponenttipula on viivästyttänyt Veikkauksen uusien myyntipäätelaitteiden valmistumista.

Pakollinen tunnistautuminen Veikkauksen asiointipisteissä on tarkoitus ottaa käyttöön viimeistään 1. heinäkuuta 2023.

30.9. 5:00

Ensi vuonna Veikkauksen kuponkipeleihin on tulossa tunnistautuminen. Mitä tämä tarkoittaa kimppalottoa pelaavien tai raaputusarpoja lahjaksi ostaville?

Veikkauksen tiedottaja Ilkka Nisula vastasi kysymyksiin sähköpostitse.

Kun tunnistautuminen tulee voimaan, miten kimppalottoa pelaavat tunnistautuvat? Onko mahdollista pelata enää kimppalottoa?

”Veikkauksen tavoitteena on tarjota tietysti mahdollisimman hyvä porukkapelaamisen ratkaisu myös tulevaisuudessa. Käymme asiaan liittyen koko ajan keskusteluja hyvässä hengessä viranomaisten kanssa.”

Kuinka suuri osa lottoajista on tunnistautuneita tällä hetkellä?

”Koko Veikkauksen pelaamisesta 77,8 prosenttia tapahtuu tällä hetkellä tunnistautuneena. Lottoa on pelannut tunnistautuneena viime vuoden aikana noin 1,5 miljoonaa asiakasta.”

Miten tunnistautuminen hoituu, jos nettisivustojen ja pankkitunnusten käyttö ei ole asiakkaalle mahdollista?

”Verkkopalvelun ja sovelluksen kautta rekisteröityessä tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Myös Veikkauksen omissa pelisaleissa voi rekisteröityä ja tehdä sen henkilökuntamme avustuksella. Tuolloin henkilöllisyys todennetaan henkilöllisyysasiakirjalla.”

Raaputusrapoja ostetaan myös lahjaksi. Miten tunnistautuminen hoidetaan silloin, ja jos lahja-arvasta tulee voitto? Mitä lahjan saajan pitää tehdä saadakseen voittonsa?

”Raaputusarvat tulevat tunnistautuneen pelaamisen piiriin myöhemmin, viimeistään vuonna 2024. Toteutus raaputusarpojen osalta tarkentuu tulevan vuoden aikana.”

Eduskunnalle esitys

Pakollinen tunnistautuminen asiointipisteissä on tarkoitus ottaa käyttöön viimeistään 1. heinäkuuta 2023. Sitä ollaan siirtämässä alkuperäisestä aikataulusta puolella vuodella, sillä kansainvälinen komponenttipula on viivästyttänyt Veikkauksen uusien myyntipäätelaitteiden valmistumista.

Eduskunta sai 19. syyskuuta hallitukselta esityksen uudesta aikataulusta.

Veikkauksen kuponkipelejä voi pelata noin 3 000:ssa pisteessä. Veikkauksen omissa pelisaleissa ja kasinoilla kuponkipelien pakollinen tunnistautuminen astuu voimaan marraskuun alussa 2022.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos