Sinileväseuranta päättyy, Lehtiniemessä ja Tottijärvessä havaittiin vielä vähän sinilevää

Tottijärvessä havaittiin tällä viikolla vähän sinilevää.

29.9.2022 16:00

Valtakunnallinen leväseuranta ja Pirkanmaan ely-keskuksen säännöllinen sinilevätilanteesta tiedottaminen loppuu tällä viikolla.

Viimeisellä leväseurantaviikolla Nokialla havaittiin vähän sinilevää kahdella havaintopaikalla, Tottijärvessä ja Pyhäjärven Lehtiniemessä.

Vähäisiä havaintoja tehtiin myös Pirkkalassa Pyhäjärven Kranstolpan rannassa, Valkeakoskella Sääksmäen siltojen kohdalla sekä Kangasalan Kirkkojärvessä.

Nokialla ei ole kirjattu kansalaishavaintoja sinilevästä JärviWiki- ja Vesi.fi-verkkopalveluihin viimeisen viikon aikana.

Sinilevätilannetta seurattiin Pirkanmaalla 42 valtakunnallisella havaintopaikalla kesäkuun alusta syyskuun loppuun saakka 18 viikon ajan. Lisäksi rotarit havainnoivat levätilannetta 9 paikalla.

Havaintopaikat edustivat rehevyydeltään, kooltaan ja vedenlaadultaan erityyppisiä järviä. Seurannan tarkoituksena oli antaa yleiskuva levätilanteesta erilaisissa järvissä.

Kaikkiaan 19 seurantapaikalla ei havaittu lainkaan sinileviä koko seurantajakson aikana. Vuosien 1998–2021 pitkäaikaiskeskiarvoon verrattuna leviä oli pääosin keskimääräistä vähemmän. Vain viikoilla 25, 29, 32 ja 35 leviä oli runsaammin kuin normaalisti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos