Jäteastian tyhjennyspäivä tai -viikko voi muuttua myös Nokialla kilpailutusten vuoksi

Kaikki jäteastiat käydään kuitenkin tyhjentämässä, vaikka ajankohta muuttuisi eri päivälle tai seuraavaan viikkoon. Muutos ei vaadi asukkaalta mitään toimenpiteitä tai yhteydenottoa jätehuollon asiakaspalveluun.

Pirkanmaan jätehuollon biolaitos sijaitsee Nokian Koukkujärvellä.

22.9.2022 12:15

Jätteenkuljetusten uusia urakoita alkaa lokakuun alussa Pirkanmaan jätehuollon toimialueella. Kuljetuksia kilpailutettiin uudelleen 23 alueella urakkakausien päättymisen vuoksi, Pirkanmaan jätehuolto tiedottaa.

Osalla asukkaista jäteastian tyhjennyspäivä tai tyhjennysviikko voi muuttua totutusta syksyn aikana. Kaikki jäteastiat käydään kuitenkin tyhjentämässä, vaikka ajankohta muuttuisi eri päivälle tai seuraavaan viikkoon. Muutos ei vaadi asukkaalta mitään toimenpiteitä tai yhteydenottoa jätehuollon asiakaspalveluun. Siirtymäajan jälkeen tyhjennysten rytmi taas vakiintuu.

Muutoksia voi tulla myös alueille, joissa urakoitsija ei vaihdu, koska urakoita saaneet tai menettäneet kuljetusliikkeet järjestelevät ajoja uudelleen työkuormituksensa tasaamiseksi. Kaikkiaan Pirkanmaan jätehuollon alueella jätteitä kuljettaa 23 kuljetusurakoitsijaa.

”Kuljetusten ja reittien järjestelyjä tehdään nyt erityisesti urakkamuutosten yhteydessä, mutta jatkossa pienempiä muutoksia voi tulla entistä useammin. Tähän on syynä jätehuoltomääräysten laajentama lajitteluvelvoite, joka näkyy lisääntyneenä työmääränä. Jäteastioiden määrä alueellamme kasvaa”, Pirkanmaan jätehuollon tekninen päällikkö Timo Varsala kertoo tiedotteessa.

Biokaasun käyttö vähentää kasvihuonekaasupäästöjä

Julkisia ajoneuvohankintoja koskeva direktiivi ohjaa myös Pirkanmaan jätehuoltoa lisäämään nolla- ja vähäpäästöisten ajoneuvojen osuutta.

”Kilpailutusten kautta saamme lisää kaasukäyttöisiä jäteautoja ja näin olemme mukana vähäpäästöisen liikenteen kehittämisessä. Ajossa on nyt 16 kaasuautoa, ja määrä tulee kasvamaan”, Varsala sanoo.

Luitko jo nämä?

Mainos