Lukukoirat nappasivat Vuoden lukuteko-palkinnon

Lukukoirat ja niiden ohjaajat palkittiin Virrassa torstaina.

22.9.2022 8:00 | Päivitetty 23.9.2022 20:00

Nokian kaupunginkirjasto on valinnut tämän vuoden Vuoden lukuteko -palkinnon saajaksi kirjaston viisi lukukoiraa ja niiden ohjaajat. Nokialla lukukoiratoiminta käynnistyi kokeiluna vuonna 2018. Lukukoirat saavat tehtäväänsä Kennelliiton koulutuksen.

”Nokialla on ollut jo viisi vuotta vapaaehtoistyöhön perustuvaa lukukoiratoimintaa tukemassa ja edistämässä lukemista ja lukutaitoa. Lukukoira ei kommentoi eikä huomauttele virheistä, vaan kuuntelee hiljaa antaen huomion vain lukijalle. Lukukoirille on ollut paljon kysyntää, sen vuoksi niitä on Nokialla jo viisi”, kirjastonhoitaja Anne Rissanen kertoo.

Vuoden lukuteosta palkitut lukukoirat Redi, Nukke, Miina, Pantse ja Nekku ohjaajineen saivat ansaitsemansa huomionosoitukset, kunniakirjan ja kirjaston valitseman pienen palkinnon.

Vuoden lukuteko -palkintoa jaettiin Nokian lisäksi myös muissa PIKI-kirjastoissa.

”Joukossa on kouluja ja päiväkoteja, lukukoiria, lukupiirien vetäjiä ja muita vapaaehtoistyötä kirjastossa tekeviä. Vuoden lukuteko -palkinto antaa kirjastoille mahdollisuuden osoittaa arvostusta tästä tärkeästä työstä ja tehdä sitä näkyväksi”, PIKI-koordinaattori Salla Hyökki Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Edit 23.9. Lisätty juttuun Anne Rissasen kommentit ja lukukoirien nimet sekä vaihdettu jutun kuva.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos