Lämpöpumput tarvitsevat sähköä pahimmillaan yhtä paljon kuin sähkölämmitys – Katso, kuinka paljon eri pumput kuluttavat huippupakkasella

Ensi talven mahdollisten sähkökatkojen kohdistaminen sähkölämmitteisten omakotitalojen alueille on epäreilua ja kohtuutonta, sanovat yliopettaja Pirkko Harsia ja lehtori Kari Kallioharju Tampereen ammattikorkeakoulusta. Kova sähköntehon tarve paukkupakkasilla tulee myös lämpöpumpuista.

Tampereen ammattikorkeakoulun talotekniikan opettajat Pirkko Harsia ja Kari Kallioharju kertovat tässä jutussa, miksi on kohtuutonta, että sähkölämmittäjiltä uhataan katkaista sähköt ensimmäisenä, jos sähköpula koittaa talvella. Heidät kuvattiin Tamkin sähkövoimalaboratoriossa.

21.9.2022 11:48 | Päivitetty 21.9.2022 12:35

”Sähkölämmitystä on jo vuosia kohdeltu kaltoin, ja nyt tilanne on kohtuuton”, väittää Tampereen ammattikorkeakoulun talotekniikan yliopettaja Pirkko Harsia.

Hän viittaa kaltoin kohtelulla siihen mielikuvaan, jonka mukaan sähkölämmitteiset talot olisivat kaikkein pahimpia energia- ja sähkösyöppöjä maassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos