Kolme Viinikanniemen tonttia joudutaan huutokauppaamaan uudelleen

Omarantaiset tontit tulevat myyntiin lokakuussa.

Viinikanniemen huutokaupattavat tontit on merkitty maastoon kyltein ja niiden rajanurkat on merkitty puupaaluilla.

19.9.2022 11:26 | Päivitetty 19.9.2022 15:35

Nokian kaupunki huutokauppaa kolme omarantaista Viinikanniemen tonttia uudelleen varausten peruuntumisen vuoksi. Kolme tonttia sijaitsee korttelissa 164. Tontit 1 ja 2 ovat niemen ensimmäiset tontin Viinikanniemeen tultaessa ja tontti numero 11 on Viinikanniemen pohjoiskulmalla.

Tonttien myyntiehdot ja pohjahinnat julkaistaan Kiertonet.fi-palvelussa, kun huutokauppa käynnistyy lokakuun 3. päivänä.

Aiemmissa huutokaupoissa Viinikanniemen tonttien pohjahinnat ovat vaihdelleet 160 000 eurosta 300 000 euroon. Enimmillään yhdestä tontista on maksettu huutokaupassa 540 000 euroa. Kyseisen tontin lähtöhinta oli 300 000 euroa.

Lue lisää: Uudelta ”valkoisten kivitalojen asuinalueelta” myydään lisää tontteja toukokuussa – kaupunginhallitus päättää maanantaina pohjahinnoista

Lue lisää: Viinikanniemen tontit kiinnostivat huutajia toisellakin kierroksella – Tällä kertaa kallein tarjous kipusi yli 425 000 euroon

”Myyntiin tulevien tonttien pinta-alat ovat noin 700–1300 neliömetriä ja rakennusoikeus 210–320 neliötä tonttikoosta riippuen. Lisäksi tonteille voi rakentaa 20-neliöisen rantasaunan. Tonteilla 1 ja 2 on myös yhden laiturin sijoitusoikeus vesialueelle, tonttipäällikkö Harri Järvenpää kertoo kaupungin tiedotteessa.

Viinikanniemen omakotitontit ovat heti rakennettavissa. Rakentamisessa on huomioitava muun muassa yhdenmukaiset julkisivuvärit ja -materiaalit sekä rantavyöhykkeen säilyminen metsäisenä.

Tontteihin tutustuminen maastossa

Viinikanniemeen on valmistunut kunnallistekniikka vuoden 2021 aikana ja kadut on asfaltoitu. Alueelle pääsee ajamaan autolla ja tontteihin on mahdollista tutustua itsenäisesti. Huutokaupattavat tontit on merkitty maastoon kyltein ja niiden rajanurkat on merkitty puupaaluilla.

”Viinikanniemen tontteihin tutustuessa tulee muistaa, että muut omarantaiset tontit ovat jo siirtyneet yksityiseen omistukseen. Näillä tonteilla kulkua tulee välttää ja alueella on hyvä noudattaa varovaisuutta, sillä rakennustyöt ovat jo käynnissä osalla tonteista”, tontti-insinööri Arto Heikkinen muistuttaa kaupungin tiedotteessa.

Viinikanniemen uusi asuinalue on yhteensä kymmenen hehtaarin kokoinen ja siellä tulee asumaan noin 200 asukasta. Omarantaiset tontit kiertävät Viinikanniemeä kahdessa korttelissa. Viinikanniemen saarimaisen alueen keskelle jää vielä kymmenen omakotitonttia, jotka tulevat myyntiin keväällä 2023.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos