Nokian kaupunki aikoo ehkäistä alueellista eriarvoistumista ja lapsiperheköyhyyttä sekä kehittää arjen turvallisuutta: ”Nuorten näkökulmasta on tärkeää puuttua kiusaamiseen ja syrjintään.”

Kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina hyvinvointiohjelman, joka on voimassa vuoteen 2030. Ohjelmalla on kunnianhimoiset tavoitteet.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina myös tuoreen hyvinvointiohjelman. Etualalla punaisessa jakussaan demareiden Riikka Puntalo ja Katri Helenius.

15.9. 7:00 | Päivitetty 15.9. 14:01

”Laadukas kattaus asioita, joilla voidaan tukea nokialaisia”, kommentoi valtuutettu Riikka Puntalo (sd) Nokian kaupungin hyvinvointiohjelmaa maanantaisessa kaupunginvaltuustossa.

Hän jatkoi toivovansa myös, että kuntalaiset näkevät arjessaan, että hyvinvointiohjelman tavoitteet toteutuvat.

Hyvinvointiohjelma toimii kaupungin lakisääteisenä hyvinvointisuunnitelmana. Sen tärkein tavoite on nokialaisten osallisuuden edistäminen.

Valtuusto hyväksyi ohjelman maanantaisessa kokouksessaan ilman soraääniä.

Kunnianhimoiset tavoitteet

Ohjelman tavoitteet ovat kunnianhimoisia. Sen mukaan esimerkiksi edistetään ja tuetaan kaikkia liikkumisen muotoja, ja vähennetään ja ehkäistään alueellista eriarvoistumista.

Tekemistä riittää myös esimerkiksi lapsiperheköyhyyden ja huono-osaisuuden ylisukupolvisuuden ehkäisemisessä.

Anne Nyman

Vasemmistoliiton Anne Nyman sanoi toivovansa, että hyvinvointiohjelman tavoitteet muistetaan myös talousarvion tekemisen ja hyväksymisen aika.

”Toki lapsiperheköyhyyden ehkäiseminen riippuu myös seuraavasta eduskunnasta, mutta tehdään me täällä se, mitä voidaan", hän huomautti.

Puheenvuoron käytti myös nuorisovaltuuston puheenjohtaja Markus Koski, jolla on kaupunginvaltuustossa puheoikeus.

Markus Koski

”Nuorten näkökulmasta on tärkeää puuttua mielenterveyden riskitekijöihin, kiusaamiseen ja syrjintään. Nuorisotoimeen pitää ohjata resursseja”, Koski sanoi ja lisäsi, että yhtenä hyvänä keinona olisi lisätä koulujen kerhoja, joista saa uusia kavereita.

”Se ehkäisee kiusaamista. Toivon, että muistatte, mitä olette hyväksyneet”, Koski muistutti vanhempia valtuutettuja.

Hyvinvointiohjelmaan Markus Kosken viittaamat asiat on kiteytetty seuraavasti: ”Kehitetään arjen turvallisuutta huomioiden ilki- ja väkivalta, kiusaaminen, syrjintä, liikenne, rakennetut ympäristöt, palvelut sekä päihde- ja mielenterveysongelmat.”

Nyt hyväksytty hyvinvointiohjelma on voimassa vuoteen 2030. Se kuuluu osana kaupunkistrategiaan.

Lue lisää: Nokiakin voi olla osa tulevaisuuden ”Vehreää metropolia” – Valtuusto näytti vihreää valoa kunnianhimoiselle strategialle

Lue lisää: Nokia aikoo olla Pirkanmaan paras yrityskunta – Valtuusto hyväksyi vuoteen 2030 ulottuvan elinkeino-ohjelman

Luitko jo nämä?

Mainos