Kannabiskasvi rehotti suositun ulkoilureitin varrella Nokian keskustassa – Poliisin mukaan joku on istuttanut kasvit tarkoituksella

Poliisi kävi poistamassa kasvit ja pyrkii selvittämään niiden kasvattajan.

Viikinharjun kävelytien varresta löytyi kaksi kannabiskasvia. Poliisi poisti kasvit keskiviikkona.

7.9. 16:26 | Päivitetty 7.9. 20:06

Nokian keskustan tuntumasta, Viikinharjulla kulkevan suositun kävelyreitin varrelta löytyi keskiviikkona kaksi kannabiskasvia.

Nokian Uutiset kävi paikalla ja otti kasvien ulkonäön ja voimakkaan tuoksun perusteella yhteyttä poliisiin.

Kannabiskasvit kasvoivat näkyvällä paikalla valotolpan juurella.

Poliisipartio kävi keskiviikkona iltapäivällä tarkastamassa tilanteen. Poliisin mukaan asiasta ei ole epäilystä, vaan kyseessä on kaksi varsin hyvässä kukintovaiheessa olevaa kannabiskasvia.

”Kasvit on nyt poistettu. Ne hävitetään asianmukaisesti, ja pyrimme mahdollisuuksien mukaan selvittämään myös kasvattajan”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Marko Peltonen Sisä-Suomen poliisista.

Peltosen mukaan on lähes varmaa, että kasvit on laitettu kasvamaan lenkkipolun varteen tarkoituksella. Vastaavia tapauksia tulee Peltosen toimialueella eli Nokian, Ylöjärven ja Pirkkalan alueella vastaan muutamia kertoja kesässä.

”Tavallisesti kasveja on kuitenkin laitettu kasvamaan vähän syrjemmälle maastoon, harvemmin niitä löytyy näin läheltä kaupungin keskustaa”, hän jatkaa.

Peltosen mukaan on tärkeää, että tällaisista havainnoista ilmoitetaan aina poliisille. Ilmoitus kannattaa tehdä silloinkin, vaikkei olisi aivan varma, onko kyseessä kannabiskasvi.

”Kannabiksen viljeleminen ja kasvattaminen on aina poliisiasia. Me käymme sitten tarkastamassa tilanteen ja hoidamme asian siitä eteenpäin.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos