Nokia valmistelee suunnitelmaa energian säästämiseksi, tarkastelussa muun muassa uimahalli ja hiihtoreitit — Kaupunginjohtaja muistuttaa: "Emme ole yksin kriisiin kanssa”

Nokian kaupunki valmistelee suunnitelmaa energian säästämiseksi. Tällaisia muutoksia voi olla luvassa.

Nokialla mietitään nyt, miten energiaa voisi tulevana talvena säästää. Kuvissa Nokian uimahalli, kaupungintalo ja Harjuniityn koulu.

6.9. 14:46 | Päivitetty 7.9. 15:38

Vallitsevan energiakriisin myötä myös Nokialla varaudutaan säästämään energiaa. Tarkastelussa on esimerkiksi se, kannattaako sisälämpötiloja laskea asteen tai parin verran energian säästämiseksi.

“Tällä hetkellä asiantuntijat käyvät vuoropuhelua sisätilojen lämpöasteista esimerkiksi koulujen ja päiväkotien kanssa”, kertoo Nokian kaupunginjohtaja Eero Väätäinen.

Lisäksi keskustelua käydään siitä, voisiko lämpötiloja laskea kokoaikaisesti vai tilojen käyttöaikojen ulkopuolella, esimerkiksi yöaikaan. Uimahallin vesien lämpötiloista käydään keskustelua ja pohditaan, kannattaisiko asteen tai parin muutoksia tehdä.

Myös katuvalojen ja hiihtoreittien yöllistä valaistuksen tarvetta on pohdittu. Väätäinen kuitenkin arvioi, että niiden energiakustannukset ovat melko vähäiset, joten valaistuksen vähentämisen energiansäästökin olisi melko pientä. Hän korostaa, että toimenpiteiden vaikuttavuutta tulee olla analysoitu kattavasti ennen päätösten tekemistä.

“Ellei tilanne äidy pahaksi ja energiakatkoja ala tulla ohjatusti korkeammalta taholta, Nokialla muutosten vaikutukset arkeen tulevat todennäköisesti olemaan melko pieniä”, Väätäinen arvioi ja lisää, että tilanne tarkentuu, kun talven energiapoliittinen tilanne selviää.

Hän pyytää myös yksittäisiä ihmisiä kiinnittämään huomiota energiankulutukseen, mutta muistuttaa vielä: “Emme Nokialla ole yksin kriisin kanssa.”

Energiansäästösuunnitelma valmistuu syyskuun aikana, ja tarkoitus on viedä se kaupunginhallituksen linjattavaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos