Kaupunki ja Prisma aloittavat yhteistyön, jossa ikäihmisille tarjotaan apua kaupassa käymiseen – Vapaaehtoiseksi kauppakaveriksi voi ilmoittautua nyt

Nokian kaupunki aloittaa Prisman kanssa kauppakaveritoiminnan, jossa vapaaehtoiset auttavat ikäihmisiä tai muita kauppa-apua tarvitsevia ostosten tekemisessä.

31.8. 13:00

Nokian kaupunki aloittaa syyskuussa kauppakaveritoiminnan yhteistyössä Nokian Prisman kanssa. Ajatuksena on tarjota apua kaupassa asioimiseen esimerkiksi ikääntyneille tai muille, joille ostosten tekeminen on vaikeaa.

Kauppakaverit voivat auttaa esimerkiksi tuotteiden punnituksessa, tuoteselosteiden lukemisessa ja ostosten pakkaamisessa. Kauppakaveritoiminnan toivotaan myös innostavan ikäihmisiä lähtemään kauppareissulle, joka on omiaan ylläpitämään sosiaalista hyvinvointia ja fyysistä toimintakykyä.

Kaupunki etsii nyt vapaaehtoisia kauppakavereita. Mukaan on jo ilmoittautunut vapaaehtoisia muun muassa Hempankaaresta.

Kauppakaveriksi voi ilmoittautua kuka tahansa, joka haluaa auttaa. Toimintaan voi sitoutua itselleen sopivaksi ajaksi.

Kauppakaveruus alkaa 13. syyskuuta. Siitä eteenpäin kauppakaverit ovat paikalla Prismassa tiistaisin kello 9.30–11 ja torstaisin kello 13–15.

Nokian kaupunki järjestää ensimmäiset koulutus- ja infotilaisuudet maanantaina 5. syyskuuta ja tiistaina 6. syyskuuta kello 13–14 Nokian Prismalla. Tilaisuudessa käydään läpi vapaaehtoistyön periaatteita, vuorovaikutusta ja kauppakaveritoiminnan pelisääntöjä.

Tilaisuuteen tulee ilmoittautua sunnuntaihin 4. syyskuuta mennessä kaupungin verkkosivuilla. Ilmoittautua voi myös ottamalla yhteyttä ikäihmisten palveluiden vapaaehtoistyön koordinaattoriin Emma Kailioon joko puhelimitse numeroon 0403517067 tai sähköpostitse osoitteeseen emma.kailio@nokiankaupunki.fi.

Nokian kaupungin ja Prisman lisäksi palvelua ovat olleet suunnittelemassa Nokian vanhusneuvosto ja eläkeläisjärjestöt, SPR, Pirkanmaan muistiyhdistys, Nokian seurakunta ja Kymppilinja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos