Heijastimia tarvitaan taas – Heijastinliivit kuuluvat myös auton vakiovarustukseen

Heijastin on hyvä kaveri ulkona, kun illat hämärtyvät.

30.8. 16:00

Syksy saapuu, ja illat hämärtyvät joka ilta edellistä nopeammin. Elokuun 30. päivänä aurinko laskee Nokialla kello 20.40. Syyskuun 8. päivänä aurinko laskee kello 20.18. Kuukautta myöhemmin auringon laskua katsellaan jo kello 18.42.

Iltojen hämärtyessä on aika kaivaa kaapista heijastimet ja heijastinliivit, muistuttaa Autoliitto tiedotteessaan. Näin alkusyksystä iltalenkille lähtijän voi yllättää päälle laskeutuva hämäryys, jos alkumatkasta oli vielä valoisaa.

”Huomiovärinen heijastinliivi on erinomainen lenkkeilijän varuste valoisaankin aikaan – pimeästä puhumattakaan. Sen ansiosta kulkija on helppo havaita hyvissä ajoin”, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen toteaa.

Autoilijoiden on varauduttava pimeään ja muistettava sovittaa ajonopeus olosuhteisiin. Liikenteessä voi olla ilman heijastinta liikkuvia jalankulkijoita tai pyöräilijöitä ilman ajovaloa, tiedotteessa muistutetaan.

Heijastimet eivät ole vain kevyen liikenteen kulkijoiden väline, vaan Vesalainen muistuttaa, että heijastinliivien tulisi kuulua myös autojen vakiovarustukseen. Liivejä pitää riittää kaikille matkustajille. Heijastinliivejä voi tarvita, jos matka keskeytyy vian tai liikennevahingon vuoksi, ja matkustajista tulee jalankulkijoita.

”Liivit tulisi sijoittaa autoon niin, että ne ovat tarvittaessa nopeasti kuljettajan ja matkustajien saatavilla – ei siis tavaratilan välipohjaan, matkatavaroiden alle”, Vesalainen muistuttaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos