Kaupunki hakee kahden perillisittä kuolleen nokialaisen omaisuutta – Yli 200 000 euron varallisuus käytettäisiin kulttuuriin

Mikäli kuolleella henkilöllä ei ole perillisiä tai testamenttia, omaisuus siirtyy valtiolle. Tällöin kotikunta voi hakea oikeutta omaisuuteen.

Mikäli Nokian kaupunki saa Valtiokonttorilta kahden perillisittä kuolleen nokialaisen omaisuuden, osa siitä on tarkoitus antaa Alfred Kordelinin säätiön Nokian kaupungin rahastoon. Rahasto myöntää tukea nokialaisille kulttuurin tekijöille. Esimerkiksi valokuvaaja Onni Rantanen sai säätiöltä vuonna 2019 apurahaa valokuvanäyttelyn toteuttamiseen.

30.8. 19:00

Nokian kaupunki hakee Valtiokonttorilta oikeutta kahden perillisittä kuolleen nokialaisen omaisuuteen. Kaupunginhallitus päätti hakemuksesta kokouksessaan maanantaina.

Mikäli kuolleella ei ole testamenttia tai perillisiä, hänen omaisuutensa siirtyy valtiolle. Kotikunta voi kuitenkin anoa Valtiokonttorilta oikeutta perintöön. Hakemuksessa tulee esittää omaisuudelle jokin sosiaalinen tai kulttuurinen käyttötarkoitus.

Luitko jo nämä?

Mainos