Myös Nokialla toimiva suuri ammattikoulu on joutunut tekemään talkootöitä miljoonien eurojen edestä – osaajia pitäisi kouluttaa, mutta Tredun rahat eivät riitä

Viime vuosina Pirkanmaan vetovoima on kasvanut ja myös isot yritykset ovat tehneet alueelle investointeja. Kasvavan maakunnan nurja puoli nousee kuitenkin esiin ammatillisten koulutuspaikkojen liian vähäisenä määränä sekä sitä myöten pahentuvana työvoimapulana.

Kirsi Viskari toteaa, että rahaa koulutuksen kentälle tuskin on tulossa lisää.

20.8.2022 15:00

”Meillä Pirkanmaalla on hirvittävän iso tarve ammatillisista osaajista. Ongelmana on, ettemme pysty kouluttamaan heitä riittävästi, koska meillä ei ole rahaa”, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun johtaja Kirsi Viskari toteaa.

Ammatillisen koulutuksen vaikeaa rahoitustilannetta voidaan Viskarin mukaan selittää monella tekijällä. Yksi niistä liittyy maakunnan kasvuun. Nuoret ikäluokat pienenevät koko Suomessa, mutta Pirkanmaalla väestön ennustetaan kasvavan erityisesti muuttoliikkeen kautta. Kun toisesta asteesta tuli pakollinen, monilla alueilla se näkyi ammatillisen koulutuksen suosion laskuna. Pirkanmaalla tilanne on päinvastainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos