Edenin kylpylän ja sataman kaava etenee – Pyhäjärven rantaan valmistuisi kodit 800 asukkaalle

Tavoitteena on jatkaa jalankulku- ja pyöräilyteitä tulevaisuudessa Edeniltä Sahanrannan ja Tehdassaaren kautta Nokian keskustaan sekä etelään aina Liukuslahdelle asti.

Ilmakuvaotteessa sataman ja kylpylän kaava-alue on rajattu sinisellä.

19.8.2022 11:58 | Päivitetty 20.8.2022 10:40

Nokian kaupunki ja Kiinteistö Oy Nokian Paratiisikatu 2 ovat neuvotelleet maankäyttö- ja luovutussopimuksen Nokian satama-alueen ja Edenin kylpylähotellin uuden asuinalueen muodostamiseksi, tiedottaa Nokian kaupunki.

Nokian sataman ja Edenin alueelle Pyhäjärven rannalle on tarkoitus rakentaa uusia kerros- ja pientaloja noin 800 asukkaalle. Lisäksi satamarantaa on tarkoitus kehittää viihtyisäksi vapaa-ajanviettopaikaksi asukkaille ja matkailijoille. Asiaa käsitellään seuraavassa kaupunkikehityslautakunnan tiistaisessa kokouksessa.

Asemakaavaehdotuksen tavoitteena on kaupungin mukaan kehittää matkailupalveluiden ja sataman toimintaedellytyksiä sekä lisätä alueen asukasmäärää, joka tukee samalla myös Edenin alueen palveluiden kehittämistä.

”Asemakaavassa osoitetaan rakennusoikeutta asuntorakentamiselle noin 30 000 kerrosneliömetriä ja kylpylähotellille noin 23 000 kerrosneliömetriä. Kerros-, rivi- ja kaupunkipientalot sijoittuisivat kolmeen kortteliin ja niiden väliin jää piha- ja puistoalueita sekä pihakatuja. Kaavassa on lisäksi varattu mahdollisuus hotellitoimintojen kehittämiseen tulevaisuudessa”, kertoo projektiarkkitehti Jorma Hakola kaupungin tiedotteessa.

Maankäyttöjohtaja Kari Stenlund sanoo, että sataman ja Edenin kylpyläalueelle rakentuva asuinalue tukee kaupungin kasvua ja mahdollistaa Pyhäjärven rantaan sijoittuvan alueen kunnostamisen edustavaksi ja kaupunkilaisten virkistykseen sopivaksi vapaa-ajan alueeksi.

”Tavoitteena on jatkaa jalankulku- ja pyöräilyteitä tulevaisuudessa Edeniltä Sahanrannan ja Tehdassaaren kautta Nokian keskustaan sekä etelään aina Liukuslahdelle asti, Stenlund huomauttaa.

Kaupunkikehityslautakunnan käsittelyn jälkeen Nokian satama- ja kylpyläalueen maankäyttö- ja luovutussopimus sekä asemakaavaehdotus ovat etenemässä kaupunginhallituksen käsiteltäväksi elokuussa 2022. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto päättää asemakaavaehdotuksen hyväksymisestä syyskuussa 2022.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos