Miksi junasillan alle kerääntyi valtava vesilätäkkö? Nokian Vesi kertoo kyseessä olleen rutiinitoimenpide

Pinsiöntien rautatiesillan alle kerääntyi runsaasti vettä viime viikkojen aikana.

Vettä oli Pinsiöntien rautatiesillan alla ainakin sunnuntaina niin runsaasti, että autot roiskivat sitä jalkakäytävälle.

15.8. 13:57

Useampi Nokian Uutisten lukija on ihmetellyt, minkä vuoksi vettä kerääntyi viime viikkojen aikana Pinsiöntien rautatiesillan alle Nokian keskustassa. Vettä oli lukijan mukaan paikoin jopa niin runsaasti, että autot roiskivat sitä jalkakäytävälle ja ihmisten päälle.

Toni Haapala Nokian Vesi oy:stä kertoo, että kyseessä on ollut uuden vesijohdon huuhtelu. Tielle kerääntynyt vesi on siis ollut täysin puhdasta ja rutiinitoimenpiteestä johtuvaa.

”Huuhteluvettä ei johdeta jätevesiverkostoon, vaan se valutetaan maastoon ja sitä kautta hulevesijärjestelmään, jotta sen suuri määrä ei turhaan kuormittaisi jätevedenpuhdistamoa”, Haapala sanoo.

Vesijohdon huuhtelun jälkeen siellä kulkevasta vedestä otetaan vesinäyte ja johdolle tehdään painetestaus. Tänään maanantaina saatu näytetulos oli Haapalan mukaan kunnossa, joten huuhtelu on voitu lopettaa. Sillan alla oleva lammikko oli puolen päivän aikaan jo kuivunut pois.

”Uusi vesijohto otetaan käyttöön lähiviikkojen aikana. Kyseinen johto on yksi Nokian vesitornin syöttölinjoista ja se palvelee isoa aluetta Nokialla”, Haapala sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos