Näin nokialainen asentaja pudotti kotinsa sähkönkulutusta 10 prosenttia – ”Energian säästäminen on loppujen lopuksi hyvin yksinkertaista”

Sähkölaskua pienentävät vempaimet ovat nyt kovassa huudossa. Muun muassa lämpöpumppuja ja aurinkosähköjärjestelmiä myyvä ja asentava Janne Mäntylä vinkkaa, miten ilmalämpöpumppu kannattaa asentaa.

Nokian Tottijärvellä asuva Janne Mäntylä on ilmalämpöpumppujen, ilma-vesilämpöpumppujen ja aurinkosähkön asiantuntija.

20.7. 9:23 | Päivitetty 20.7. 14:50

Nyt olisi tilausta ilmalämpöpumpun asentajalle. Onko Nokialla osaamista ilmalämpöpumpun asennukseen? Mistä saisi nopeasti ilmalämpöpumpun?

Ihmiset ovat nyt kiinnostuneempia kuin koskaan sähkölaskunsa pienentämisestä. Sen voi huomata siitä, että kyselyt esimerkiksi ilmalämpöpumppujen saatavuudesta ovat lisääntyneet Nokialla sosiaalisen median puskaradioissa kesän edetessä ja auringon lämmittäessä niin pihoja kuin pirttejäkin. Paahteen ja valoisuuden voi kääntää haitasta hyödyksi ja nipistää sähkölaskusta myös aurinkopaneelien avulla. Tästä elävä esimerkki on tottijärveläinen asennusyrittäjä Janne Mäntylä, jonka pajan katolla päivää paistattelee koko joukko kiiltäväpintaisia auringon valoa kerääviä paneeleita. Heti, kun pilvet liikahtavat taivaalla, pajan sisällä olevan näytön luku pomppaa ylöspäin. Sähkön syntymisen koko talouden tarpeisiin näkee kirjaimellisesti omin silmin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos