Sisä-Suomen poliisi: Varaa asiointiaika aselupahakemukselle hyvissä ajoin

Hankittu ampuma-ase on ampuma-aselain mukaan esitettävä 30 päivän kuluessa hankkimisesta poliisiasemalla.

Poliisi muistuttaa varaamaan aselupahakemukseen liittyvän asiointiajan ajoissa, sillä loppukesä on aselupahakemusten sesonkiaikaa.

16.7. 12:00

Ampuma-aseen ostamista harkitsevan on haettava ennen hankintaa siihen oikeuttavaa lupaa poliisilta. Aselupaa haetaan joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta suullisesti poliisiasemilla. Poliisi muistuttaa varaamaan aselupahakemukseen liittyvän asiointiajan ajoissa, sillä loppukesä on aselupahakemusten sesonkiaikaa.

Ampuma-aseen hankkimiseen ja hallussapitoon on oltava hyväksyttävä käyttötarkoitus ja hakijan tulee täyttää myös luvan saajaa koskevat edellytykset. Aselupaa hakeva haastatellaan, mikäli asiakas hakee ensimmäistä ampuma-aselupaansa, edellisen aseen myöntämisestä on kulunut yli kymmenen vuotta tai hakija on alaikäinen.

Ampuma-aselain mukaan luvan saamisen jälkeen hankittu ampuma-ase on 30 päivän kuluessa hankkimisesta esitettävä poliisiasemalle. Asiakkaan tulee huolehtia tästä aseen hankinnan jälkeisestä käynnistä poliisiasemalla seuraamuksen uhalla. Myös aseen tarkastamiselle on varattava aika etukäteen. Aseen esittämiselle varatut ajat eivät ole ruuhkautuneet.

Sisä-Suomen poliisin lupapalvelut käsittelevät noin 150 aselupahakemusta viikossa ja 8 000 aselupahakemusta vuodessa. Poliisin lupapalvelut ovat ruuhkautuneet, sillä yleisö on samanaikaisesti uusimassa pandemian aikana vanhentuneita matkustusasiakirjoja.

Myös aselupien käsittelyyn vaikuttavat lupapalveluiden muut ruuhkat. Aselupien hakemisessa ei ole alueellisia rajoituksia, joten mahdollisuuksien mukaan poliisi suosittelee tarkistamaan myös muiden paikkakuntien poliisiasemien vapaita aikoja.

Luitko jo nämä?

Mainos