Neljänsien koronarokotuksien antaminen laajenee loppukesästä, tiedottaa kaupunki

8.7. 12:10

Neljänsiä koronarokotuksia aletaan antaa yhä laajemmalle osalle kansasta, tiedottaa Nokian kaupunki. Tiedotteen mukaan THL aikoo suositella koronarokotusten neljänsien annostusten laajentamista loppukesästä.

”Kyseessä on ennakkoarvio, ja tarkennettu lopullinen suositus valmistuu viimeistään elokuun alussa”, tiedotteessa todetaan.

Arvion mukaan neljäs annos annettaisiin 15. elokuuta alkaen kaikille 65 vuotta täyttäneille. Lisäksi syyskuun alusta neljännen rokotuksen saisivat kaikki 60 vuotta täyttäneet ja kaikki 12–59-vuotiaat, jotka kuuluvat vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin.

Aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen antamista. Koronavirustaudin seurauksena muodostuva immuniteetti säilyy ainakin 6–12 kuukauden ajan ja todennäköisesti suojaa ainakin osittain myös eri virusmuunnosten aiheuttamalta vakavalta taudilta.

Jos rokotettu henkilö sairastuu koronavirustautiin, sairastettu tauti vahvistaa rokottamalla aikaansaatua suojaa. Aiemmin saadun rokoteannoksen ja koronavirustartunnan välin on kuitenkin oltava riittävän pitkä, vähintään 6 viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta. Muuten ei ole väliä, kuinka kauan sitten tauti on sairastettu. Kotitestillä ja laboratoriotestillä todettu koronatauti lasketaan yhdeksi rokoteannokseksi.

Nokialla ajan koronarokotukseen voi varata joko sähköisesti osoitteesta nokia.terveytesi.fi tai puhelimitse 03 5652 1108. Ajanvaraus on avoinna tiistaisin kello 8–14.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos