Esitys: Nokialle kolme hoitajaa lisää sijaispulaa helpottamaan

Nokialla on tällä hetkellä terveyskeskussairaalan vuodepaikkoja sekä Harjuniityssä että Lempäälässä. Hoitajille on ollut kevään aikana niin vaikea saada sijaisia, että Nokialla on jouduttu turvautumaan välillä vuodepaikkojen vähentämiseen. Kuvituskuva.

5.7. 6:45

Nokian perusturvalautakunta esittää, että Nokialle perustettaisiin elokuun alusta alkaen sairaanhoitajan vakanssit terveyskeskussairaalaan ja vastaanottopalveluihin sekä lähihoitajan vakanssi terveyskeskussairaalaan.

Nokian perusturvajohtaja Sanna Rautalammi perustelee esitystä työvoiman saatavuuden vaikeutumisella. Uudet vakanssit helpottaisivat oman sijaisjärjestelmän pyörittämistä.

Henkilöstöpulan vuoksi esimerkiksi terveyskeskussairaalassa on jouduttu viime kevään aikana turvautumaan paikkamäärän pienentämiseen.

Jollei oma väki riitä eikä sijaisia saada, palvelu on hankittava muualta. Tämä tuo kaupungille noin 12 000 euron kustannukset kuukaudessa yhtä vuodepaikkaa kohti, eli elo–joulukuussa edessä voisi olla 60 000 euron potti per vähennetty paikka.

Toinen vaihtoehto olisi hankkia työvoimaa ostopalveluna, jolloin kustannusten arvioidaan olevan elo–joulukuun aikana noin 80 000 euroa.

Rautalammin mukaan kevään aikana ei myöskään erikoissairaanhoidosta ole aina pystytty vastaanottamaan potilaita terveyskeskussairaalaan, tai siinä on ollut viivettä.

Tämä johtaa erikoissairaanhoidon kustannusten kasvamiseen, eikä potilaiden hoito toteudu tarpeeseen nähden oikeassa paikassa. Vastaanottotoiminnassa tarvitun vuokratyövoiman kustannukset olivat tammi–toukokuussa 174 000 euroa.

Rautalammin laskelmien mukaan lähihoitajan ja sairaanhoitajan yhteenlaskettu kustannusarvio elo–joulukuulle on noin 35 000 euroa, ja vastaanottopalveluiden sairaanhoitajan vakanssin noin 18 000 euroa.

Kaupunginhallitus käsittelee lautakunnan esitystä kesätauon jälkeen.

Luitko jo nämä?

Mainos